Μία ακόμα μέρα με εντάσεις ξεκίνησε την Παρασκευή στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης όπου μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών η αστυνομική παρουσία είναι πολύ ισχυρή.
Μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καθώς ήθελαν να περάσουν από τον κλοιό για να μπουν στο σχολείο και να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας.
Ολιγόλεπτη ένταση αστυνομίας και μελών της ΕΛΜΕ
Οι αστυνομικές μονάδες δεν άφησαν τους συνδικαλιστές να περάσουν και δημιουργήθηκε ολιγόλεπτη ένταση η οποία και εκτονώθηκε.
Σημειώνεται ότι στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου υπήρξαν χθες επεισόδια, πραγματοποιείται κατάληψη.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν βίαια επεισόδια όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από την αυλή του σχολείου με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο. Είχε προηγηθεί επεισόδιο, όταν και πάλι άτομα επιτέθηκαν σε φοιτητές βγαίνοντας από το σχολείο.
Έκτοτε, η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά επεισόδια, ενώ προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις που κάποιος μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κυρίως ανηλίκων.
Μαθητές του σχολείου κατήγγειλαν πως μέσα σε αυτό υπάρχει ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, προβαίνει σε εκφοβισμό όσων δεν συμφωνούν με την ιδεολογία και τις ενέργειες τους ενώ γίνονται και ξυλοδαρμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετά τα βίαια επεισόδια, εχθές δεν ήρθαν στο σχολείο.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας