Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Νέα ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη - Φωτιές έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Θεσσαλονίκη – Νέα ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη – Φωτιές έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά δημοσιογράφων

Αναβρασμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, μετά τις επιθέσεις φασιστοειδών κατά φοιτητών και μαθητών στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Νέα ένταση, σημειώνεται έξω από το ΕΠΑΛ του Ευόσμου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με to GRTimes, ομάδα ατόμων, φορώντας κουκούλες, έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το σχολείο.

Έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης και σύμφωνα με μαθητές, οι καθηγητές τους είπαν να κρυφτούν σε αίθουσα του σχολείου, προκειμένου να μη κινδυνέψουν.

Η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που “πήρε στο κυνήγι” τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε.

Τος προηγούμενες ώρες διακινήθηκε η πληροφορία πως αναμενόταν στο σχολείο εξωσχολικά άτομα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με το thes.gr, πετάχτηκαν σε εν κινήσει λεωφορεία του ΟΑΣΘ, για αδιευκρίνιστους, μέχρι στιγμής, λόγους.

Υπό αστυνομικό κλοιό το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Στο μεταξύ, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη,  καθώς στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των δύο προηγούμενων ημερών με τις επιθέσεις φασιστοειδών κατά φοιτητών και μαθητών.

Τα γύρω στενά του σχολείου έχουν μετατραπεί από νωρίς σήμερα σε «φρούριο» με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου. Επίσης,  διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο σημείο.

Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές.

Σήμερα το ΕΠΑΛ λειτουργεί κανονικά, ωστόσο το πρωί υπήρξε νέα ένταση, όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν διαδηλωτές από ομάδα κουκουλοφόρων μέσα από τον αύλειο σχολικό χώρο, και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

Τελικά οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Για δύο ημέρες, κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα μετέτρεψαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο και τον χώρο μέσα και έξω από το σχολείο σε πεδίο μάχης, πραγματοποιώντας επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ καταγγελίες μαθητών έκαναν λόγο και για μαχαίρια, ακόμη και για τσεκούρια.

Διαβάστε ακόμα: Όλα όσα έγιναν στη Σταυρούπολη – Επίθεση φασιστών με μολότοφ, ναζιστικοί χαιρετισμοί, εγκλωβισμένοι μαθητές, δύο τραυματίες και τρεις συλλήψεις

Σοβαρή καταγγελία

Στο μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προχώρησαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ σοβαρές οι ευθύνες κυρίως του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ ο οποίος με τη στάση του ουσιαστικά αβανταρει τις ομάδες αυτές και δίνει έδαφος να αναπτυχθούν”, τόνισε η Σισυ Πολυκαρπου, μέλος του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, αναφέροντας πως παρά το γεγονός ότι ζήτησαν συνάντηση σήμερα το πρωί με τους διευθυντές προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και όσα διαδραματιστικαν στο σχολείο, αυτό δεν έγινε καθώς, όπως είπε “όπως είπε «αρνήθηκαν να μας μιλήσουν».

«Θα παλέψουμε ενάντια στο φασιμό»

“Λέμε σε όλους να μη φοβηθούν. Είμαστε εδώ, θα τους στηρίξουμε και θα παλέψουμε ενάντια στον φασισμό”, είπε, ζητώντας από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι απειλούνται και δεν τους αφήνουν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονας, ζήτησαν να ταυτοποιηθουν “εδώ και τώρα” τα άτομα που χθες με κουκούλες πετούσαν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στον κόσμο. Ταυτόχρονα, ζήτησαν να προφυλαχτουν οι μαθητές που δέχτηκαν επιθέσεις εντός του σχολείου και στοχοποιήθηκαν.

«Προσπαθούν να υποθάλψουν έναν πυρήνα ο οποίος με δολοφονικά μέσα προσπαθεί να σταματήσει τις φωνές και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και των μαθητών», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024