Αποχώρησαν από την περιοχή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης οι φοιτητές και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών φορέων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν διαδηλωτές από ομάδα κουκουλοφόρων μέσα από τον αύλειο σχολικό χώρο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αναπτυγμένες περιμετρικά του σχολείου, όπου τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.
Εκπρόσωποι Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Γονέων έγιναν δεκτοί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Το μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ Σίσσυ Πολυκάρπου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου τους ενημέρωσε πως υπηρεσιακά έχει ζητηθεί η διερεύνηση των γεγονότων και η ταυτοποίηση των δραστών της χθεσινής επίθεσης, καθώς και η διά παντός αποβολή όσων ενδεχομένως αποδειχθεί ότι ήταν μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, από την πλευρά τους, ζήτησαν από την κ. Κεχαΐδου να διερευνηθεί και η στάση κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, που όπως κατήγγειλαν, «δεν επέτρεψαν την είσοδο εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων που είχαν ζητήσει χθες το πρωί να ενημερωθούν για τα γεγονότα», ενώ παράλληλα «δεν απέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).