Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Διόνυσος ήταν ο θεός του οίνου και της ευφορίας, της παράνοιας και του χάους και ο οποίος ξυπνούσε βαθύτερες επιθυμίες και ένστικτα.

Η φωτογραφική ομαδική έκθεση «Dionysus in ‘21» παρουσιάζει έργα από 14 Έλληνες και Ελληνίδες φωτογράφους που κατέγραψαν στιγμές χαράς, κοινότητας, σεξουαλικής ελευθερίας και ηδονισμού, με την προϋπόθεση ότι τα έργα δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2021. Καθώς η Ελλάδα πέρασε ένα ιδιαίτερα σκληρό lockdown το χειμώνα και την άνοιξη του περασμένου έτους, η προσμονή για μια καλοκαιρινή περίοδο η οποία θα θύμιζε εποχές προ covid ήταν μεγάλη.

Η έκθεση «Dionysus in ‘21» ζήτησε από τους φωτογράφους να αξιολογήσουν τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους και να παραδώσουν μια καταγραφή προσωπικών highlights από τους τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ετερογενές πορτρέτο σύγχρονης ελληνικής νεανικής κουλτούρας στο οποίο γυμνά κορμιά κάτω από τον ήλιο παρουσιάζονται δίπλα σε στιγμιότυπα από μεγαλειώδη house parties και queer ερωτικές σκηνές.

Επιμέλεια: Κατερίνα Π. Τριχιά και Spyros Rennt

Συμμετέχοντες:

Γιώργος Mufatsa Αθανασίου

Μαρία Αλεξοπούλου

Κωνσταντίνος Βακίδης 358

Πέγκυ Θεοδωρογιάννη

George Kanis

Δημήτρης Λαμπρίδης

Joana Loka

Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Chris Plaitis

Spyros Rennt

Evan Sake

Θεοδώρα Σαββαλαρίδη

Μυρτώ Τζίμα

Πάνος Τσομάκος

Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Καλαγκάτσης

Φωτογραφία: Θεοδώρα Σαββαλαρίδη

KYAN Athens

Εμμανουήλ Μπενάκη 60, Εξάρχεια

Εγκαίνια: 25.09.2021 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 26.09 – 30.09 16:00 – 20:00

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr