Οι εργαζόμενοι στην efood στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν στάση εργασίας και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην efood. Σήμερα οι ταχυδιανομείς που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποίησαν στάση εργασίας και μοτοπορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά από την επιλογή της εταιρείας να επιχειρήσει να αλλάξει η εργασιακή σχέση για 115 διανομείς.

Πιο συγκεκριμένα, τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις στην Αττική

Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στην Αττική. Συγκεκριμένα το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου για Ταχυμεταφορείς (courier), Ταχυδιανομείς (delivery) και Υπαλλήλους Εξωτερικών Εργασιών με Δίκυκλο (Σ.Β.Ε.Ο.Δ) αποφάσισαν από κοινού να προκηρύξουν προειδοποιητική στάση εργασίας μεταξύ 12.00 και 16.00 και μοτοπορεία που θα ξεκινήσει απ’ τα Προπύλαια για να καταλήξει στα κεντρικά γραφεία της efood στο Ηράκλειο Αττικής.

Η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Απαιτούμε: Nα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από τηνe-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr