Μετά τις πρωτοφανείς αντιδράσεις η εταιρία Efood αναδιπλώνεται και με νέο μήνυμά της στους εργαζόμενους διανομείς, ξεκαθαρίζει ότι μπορούν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους με τους ίδιους όρους.

Η εταιρία είχε ενημερώσει επίσης με μήνυμα 115 διανομείς ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται στην Efood είναι να ανανεώσουν τη συνεργασία τους  ως freelancers, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του σωματείου που γνωστοποίησε το γεγονός και κάλεσε σε κινητοποιήσεις, αλλά και σε πλήθος καταναλωτών που έσπευσαν να διαγράψουν τη δημοφιλή εφαρμογή από το κινητό τους.

Υποχώρηση της Efood

Η εταιρία αρχικά με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για λάθος στην επικοινωνία και επανήλθε με νέο μήνυμα προς τους θιγόμενους, ενημερώνοντάς τους πλέον ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανανέωση της σύμβασής του και με τους υφιστάμενους όρους, εάν το επιθυμούν.

“Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή: Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους. Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers” αναφέρει το μήνυμα.

Κινητοποιήσεις οργανώνουν οι εργαζόμενοι διανομείς που καλούν αύριο έκτακτη γενική συνέλευση

Το ζήτημα κινητοποιήσεων πρόκειται να συζητηθεί αύριο στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής (ΠΟΕΤ).

Η ΠΟΕΤ είχε κάνει λόγο για “οργανωμένο το Έγκλημα με τους Διανομείς”. “Λίγες ώρες μετά τις απολύσεις των διανομέων από γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων, με σκοπό την έναρξη της συνεργασίας της με την e-food και Wolt, ήρθε το τελεσίγραφο από την e-food προς τους διανομείς πως αν δεν γίνουν εξωτερικοί συνεργάτες θα απολυθούν!!! Αυτό είναι το σχέδιο τους: Εργαζόμενοι χωρίς συλλογικές συμβάσεις – χωρίς εργασιακά δικαιώματα! Η Ομοσπονδία μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους διανομείς και θα είναι δίπλα στον αγώνα τους με όποιο τρόπο της ζητηθεί. Τέρμα στην εκμετάλλευση των εργαζομένων”, αναφερεται στην ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr