Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έιμι Γουάινχαουζ - Μια εντυπωσιακή έκθεση αποκαλύπτει ποια ήταν πέρα από την σκηνή

Έιμι Γουάινχαουζ – Μια εντυπωσιακή έκθεση αποκαλύπτει ποια ήταν πέρα από την σκηνή

Είναι η πρώτη έκθεση με θέμα την τραγουδίστρια που έφυγε πολύ νέα από την ζωή

«Amy: Beyond the Stage» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανακοίνωσε το Μουσείο Design του Λονδίνου και θα λειτουργήσει ως φόρος τιμής στην αξέχαστη Έιμι.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση με θέμα την τραγουδίστρια και πραγματοποιείται δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 26 Νοεμβρίου ενώ θα μπορεί να δει κανείς, προσωπικά αντικείμενα που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό, όπως χειρόγραφα σημειωματάρια, αλλά και στίχους. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει μια παρουσίαση των ρούχων της και μια έντονη ματιά στην αισθητική και το γούστο της. Θα παρουσιαστούν αντικείμενα όπως η κόκκινη τσάντα Moschino και το κίτρινο φόρεμα Preen που φόρεσε στα βραβεία Brit 2007.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα είναι η πρώτη της ηλεκτρική κιθάρα, μια Daphne blue Fender Stratocaster που χρησιμοποίησε στην κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, Frank.

Σύμφωνα με τον Guardian, η έκθεση δεν έχει σκοπό να εστιάσει μόνο τη μοναδική μουσική της ιδιοσυγκρασία, αλλά και την αίσθηση της μόδας που είχε, όσο και τη μόδα που δημιούργησε με τις στιλιστικές της επιλογές.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια εγκατάσταση που θα είναι εμπνευσμένη από το στούντιο Metropolis.

Εκεί ηχογράφησε η Winehouse, σχεδιασμένη από την καλλιτέχνη Chiara Stephenson και θα περιλαμβάνει διαφορετικά δωμάτια που εστιάζουν στη μουσική, το στιλ και τις επιρροές της.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Priya Khanchandani, δήλωσε ότι η έκθεση θέλει να αναδείξει την ιστορία της Amy Winehouse μέσα από μια αυθεντική ματιά μακριά από τις υποθέσεις των ναρκωτικών ουσιών και της προσωπικής της ζωής που μείωναν την αξία της ως σοβαρής μουσικού, προβάλλοντας παράλληλα όλα εκείνα τα στοιχεία που άφησε πίσω της ως μουσική παρακαταθήκη.

Η φίλη και δημιουργική διευθύντρια της Amy Winehouse, Naomi Parry, η οποία δούλεψε ως ειδική σύμβουλος στο έργο, είπε ότι ελπίζει πως η έκθεση θα απεικονίσει την Amy ως καλλιτέχνιδα και όχι ως τη μορφή που προβαλλόταν όσο ήταν εν ζωή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Ελπίζω ότι αυτή είναι η οριστική αφήγηση και ότι δίνει την ευκαιρία στο νεότερο κοινό της να τη ζήσει, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τη δει στη σκηνή».

Το τέλος της έκθεσης θα ορίζεται από έναν εντυπωσιακό ημικυκλικό χώρο όπου πολλαπλές φιγούρες της Winehouse που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή και χειρόγραφο υλικό από το αρχείο της, θα μετατρέπονται μπροστά στο κοινό σε κινούμενη εικόνα από το Studio Moross.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 το Μουσείο Grammy στο Los Angeles πραγματοποίησε την έκθεση Beyond Black, η οποία έριξε φως στην αισθητική και τη μόδα της Winehouse αλλά αυτή είναι η πρώτη σημαντική αναφορά και αναδρομή στη ζωή και το συνολικό της έργο που θα παρουσιαστεί ποτέ σε βρετανικό ίδρυμα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024