Δημοσκόπηση – Πώς κρίνονται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη – Τι λένε για τον ανασχηματισμό
Πώς διαμορφώνονται η δημοφιλία των στελεχών κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και οι τάσεις με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό - Νέα δημοσκόπηση
Μηνύματα προς όλα τα κόμματα, και ειδικά προς την κυβέρνηση, στέλνουν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata.
Σύμφωνα με την έρευνα πανελλαδικής κάλυψης, σε δείγμα 1.420 ατόμων κατά το διάστημα 01-04 Σεπτεμβρίου 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καταγράφοντας μικρή μείωση της δημοφιλίας του, με το 44% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 34%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 32%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 26%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23%, ενώ τελευταίος σε συμπάθεια μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με ποσοστό 11%.


Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό – ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης – καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69% (ο οποίος συνεχίζει την ανοδική πορεία στις θετικές εντυπώσεις, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47%, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βασίλης Κικίλιας με 39% έκαστος.

Δημοφιλέστερα πρόσωπα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

Ανασχηματισμός
Η πλειοψηφία (45%) δηλώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει, ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει τη λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα τη βελτιώσει.

Πάντως, η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ειδικά σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη (67%) που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια.

Σε ό,τι αφορά τη μη αποδοχή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, η άποψη που επικρατεί (48%) είναι ότι δεν δέχθηκε λόγω πιέσεων της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η πλειοψηφία (52%) συμφωνεί με την απόφαση του κ. Αποστολάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης.

- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442