Ιράκ – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Κιρκούκ – Σκοτώθηκαν 13 αστυνομικοί
Η επίθεση εναντίον φυλακίου της ιρακινής αστυνομίας διήρκησε ώρες και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 αστυνομικοί και 4 ακόμη να τραυματιστούν.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε χθες Δευτέρα την ευθύνη για την επίθεση εναντίον θέσης της αστυνομίας 30 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.
Διήρκησε ώρες
Η επίθεση εναντίον φυλακίου της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και διήρκησε ώρες, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν ενισχύσεις να φθάσουν στο σημείο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.
Το ΙΚ, πυρήνες του οποίου παραμένουν ενεργοί στην περιοχή, ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτηση του πρακτορείου «ειδήσεων» Αμακ, οργάνου προπαγάνδας του, στην πλατφόρμα Telegram.
Παρά την ανακήρυξη της «νίκης» του Ιράκ επί του ΙΚ το 2017, πυρήνες της οργάνωσης συνεχίζουν να εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σε αγορά της Σαντρ Σίτι
Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε αγορά στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος τη σιιτική συνοικία τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι πυρήνες του ΙΚ εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στην αραιοκατοικημένη περιοχή γύρω από το Κιρκούκ κυρίως «εξαιτίας της έλλειψης αεροπορικής υποστήριξης και υποστήριξης από τον στρατό».
Πηγή: ΑΠΕ
- Πώς δρούσε το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ανήλικους αλλοδαπούς για να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – 11 συλλήψεις
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- Συμφωνία Meta-εκδοτών για ενημέρωση μέσω ΑΙ – Αγωγή των NY Times κατά της Perplexity
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν







