Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Τις προηγούμενες ώρες έπεσαν «βροχή» οι ρουκέτες, με τα αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών να προσπαθούν να τις αναχαιτίσουν.

Μαίνεται η ένταση στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη και εκατομμύρια Αφγανοί αγωνιούν για το μέλλον τους. Μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση της 26ης Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με πάνω από 180 νεκρούς, η φρίκη επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Ασιατικής χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας (23/8) ρουκέτες με στόχο το αεροδρόμιο έπεσαν «βροχή». Ωστόσο, αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που είναι εγκατεστημένο εκεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Λίγες ώρες αργότερα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανέφερε το συνδεόμενο με τους τζιχαντιστές Nasher News said στο κανάλι του στο Telegram.

«Με την χάρη του Παντοδύναμου Θεού, οι στρατιώτες του Χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους Katyusha», αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζει το Reuters.

Πέντε οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως εκτοξεύθηκαν ως και πέντε ρουκέτες, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι σαφές ακόμη εάν καταρρίφθηκαν όλες. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ, αλλά αυτή η πληροφορία δεν είναι οριστική ακόμη.

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση των ρουκετών, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, εξέδωσε μια σύντομη δήλωση, με την οποία επιβεβαίωσε την επίθεση. Τόνισε, δε, πως οι επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο συνεχίζονται «αδιάκοπα».

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και ο Αρχηγός του Επιτελείου ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για την επίθεση με ρουκέτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα», τόνισε.

Σημειώνεται πως η αποχώρηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, με τη διαδικασία να «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς υπό τον φόβο πάντα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024