Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Νεκρά εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας στην επίθεση των ΗΠΑ

Αφγανιστάν – Νεκρά εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας στην επίθεση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αμυντική αεροπορική επίθεση με drone στην Καμπούλ, στοχεύοντας έναν ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας μέλος του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, ο οποίος αποτελούσε «επικείμενη» απειλή για το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε την Κυριακή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ

Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας -συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών- σκοτώθηκαν στην αμερικανική αεροπορική επίθεση στην Καμπούλ με στόχο ύποπτο βομβιστή του ISIS-K, ανέφερε συγγενής τους σε τοπικό δημοσιογράφου που συνεργάζεται με το CNN.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αμυντική αεροπορική επίθεση με drone στην Καμπούλ, στοχεύοντας έναν ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας μέλος του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, ο οποίος αποτελούσε «επικείμενη» απειλή για το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε την Κυριακή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Το νεότερο θύμα ήταν ένα κοριτσάκι δύο ετών, σύμφωνα με τον αδελφό ενός από τους νεκρούς. Ήταν «μια συνηθισμένη οικογένεια» είπε. «Δεν είμαστε με τον ISIS και αυτό ήταν ένα οικογενειακό σπίτι όπου ζούσαν τα αδέλφια μου με τις οικογένειές τους».

Γείτονες και μάρτυρες στον τόπο της επίθεσης από το αμερικανικό επανδρωμένο αεροσκάφος στην Καμπούλ δήλωσαν στο CNN ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

«Όλοι οι γείτονες προσπάθησαν να βοηθήσουν. Έφεραν νερό για να σβήσουν τη φωτιά και είδα ότι υπήρχαν πέντε ή έξι άνθρωποι νεκροί» δήλωσε ένας γείτονας στο αμερικανικό δίκτυο. «Ο πατέρας της οικογένειας, ένα ακόμη νεαρό αγόρι και δύο παιδιά. Ήταν νεκροί. Ήταν κομμάτια. Υπήρχαν [επίσης] δύο τραυματίες».

Παραδοχή για νεκρούς αμάχους

Ο αμερικανικός στρατός αναγνώρισε αργότερα την Κυριακή ότι υπάρχουν αναφορές για θύματα αμάχων μετά το χτύπημα.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν σημαντικές και ισχυρές επακόλουθες εκρήξεις που προέκυψαν από την καταστροφή του οχήματος, κάτι που υποδεικνύει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού υλικού στο εσωτερικό του που μπορεί να προκάλεσε επιπλέον θύματα. Δεν είναι σαφές τι μπορεί να συνέβη και ερευνούμε περαιτέρω» δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

«Θα είναι βαθιά η θλίψη μας για κάθε πιθανή απώλεια αθώων ζωών» πρόσθεσε.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024