Χρήστος Στυλιανίδης – Πως ένας Κύπριος γίνεται έλληνας υπουργός
Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο υπουργός πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις εκλογής ως βουλευτής
Ο Χρήστος Στυλιανίδης ανακοινώνεται το πρωί της Δευτέρας, νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 11.30 θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και πιθανότατα θα ανακοινώσει την απόφαση του πρωθυπουργού για τοποθέτηση υφυπουργού.
Ο κ. Στυλιανίδης είναι Κύπριος πολιτικός, έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ευρωβουλευτής και επίτροπος διαχείρισης κρίσεων στην Επιτροπή του Γιούνγκερ.
Για να οριστεί κάποιος υπουργός σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ. 2 του Συντάγματος «κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.
Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 55 του Συντάγματος για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής πρέπει να είναι έλληνας πολίτης και να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Έτσι, ο κ. Στυλιανίδης ή έχει διπλή υπηκοότητα δηλαδή και Ελληνική και Κυπριακή ή πριν ορκιστεί υπουργός θα αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.
Κυβερνητικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε το in.gr ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα διαδικαστικό ζήτημα που δεν τα απασχολεί – δεν το γνωρίζουν- και πως ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης έχει φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες.
Άλλα στελέχη που γνωρίζουν το ρόλο και τη δράση του κ. Χρήστου Στυλιανίδη σε βάθος εκτιμούν πως λόγω της σχέσης του με την Ελλάδα και παλαιών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του έχει και την ελληνική υπηκοότητα.
Πάντως, εάν δεν είναι έλληνας πολίτης θα προηγηθεί η απόδοση της ιθαγένειας και μετά θα ορκιστεί υπουργός.
- ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι απέτρεψε σχέδιο επίθεσης την Πρωτοχρονιά εμπνευσμένο από το ISIS
- Σοκ στη Ροδόπη: 9χρονο ακρωτηριάστηκε από κροτίδα
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Κέντρικ Ναν σε θεαματικ.ό φόλοου κάρφωμα με το αριστερό χέρι (vid)
- Συρρίκνωση παραγωγής στην ΕΕ, «λάμψη» στην Ασία το 2025
- Πέθανε η τελευταία «Βασίλισσα του Παρισιού» Ζακλίν ντε Ριμπ – Η κόμισσα της haute επανάστασης
- Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Ηπείρου – Επιχείρηση απεγκλωβισμού 5 οχημάτων στο Ζαγόρι

