Ο πρεσβευτής του Κατάρ στο Αφγανιστάν δήλωσε πως μια τεχνική ομάδα κατάφερε να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φθάνει εκεί βοήθεια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, ο ανταποκριτής του οποίου μετέδωσε επίσης πως επαναλήφθηκαν πτήσεις εσωτερικού.
Ο διάδρομος απογειώσεων του αεροδρομίου έχει επισκευασθεί σε συνεργασία με αρχές στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Το ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ μετέδωσε πως δύο πτήσεις εσωτερικού πραγματοποιήθηκαν από την Καμπούλ προς τις πόλεις Μαζάρ-ι-Σαρίφ και Κανταχάρ.
Το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι κλειστό αφότου τελείωσε η μαζική αερομεταφορά αμερικανών πολιτών, άλλων δυτικών υπηκόων και Αφγανών που είχαν βοηθήσει τις δυτικές χώρες. Το τέλος της επιχείρησης αυτής σηματοδοτήθηκε με την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έπειτα από 20 χρόνια πολέμου.
Ωστόσο χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να φύγουν, φοβούμενοι για τη ζωή τους υπό την εξουσία των Ταλιμπάν, έμειναν πίσω όταν η επιχείρηση τελείωσε στο τέλος Αυγούστου. Οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί πως όσοι το θέλουν θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στην Ντόχα με το βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε πως η χώρα του συνομιλεί με τους Ταλιμπάν και εργάζεται με την Τουρκία για ενδεχόμενη παροχή τεχνικής υποστήριξης για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας