Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπορέλ - Ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια λόγω Αφγανιστάν

Μπορέλ – Ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια λόγω Αφγανιστάν

Για μια «νέα επώδυνη πραγματικότητα στο Αφγανιστάν» και μια «καταστροφή» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

Για μια «νέα επώδυνη πραγματικότητα στο Αφγανιστάν» και μια «καταστροφή» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι 106 μέλη του προσωπικού της ΕΕ με τις οικογένειές τους προσγειώθηκαν απόψε στη Μαδρίτη, ωστόσο όπως σημείωσε υπάρχουν ακόμη 300 που προσπαθούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο τονίζοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που «υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της ΕΕ».

Επίσης, επισήμανε ότι χρειάζεται στήριξη όχι μόνο για εκείνους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, αλλά και για εκείνους που θέλουν να μείνουν. O Zoζέπ Μπορέλ ξεκαθάρισε ότι επαφή με τους Ταλιμπάν «δεν συνεπάγεται αναγνώρισή τους».

Μεταναστευτικές ροές

Σχετικά με το έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε, ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών και οι υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη για κοινή προσέγγιση της ΕΕ και αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Τέλος, υπογράμμισε ότι « οι πρόσφατες εξελίξεις θα έχουν ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, επειδή αυτό που συνέβη είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικό γεγονός μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024