Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Ιστορίες καθ’οδόν» επιστρέφουν από το Εθνικό Θέατρο

Οι «Ιστορίες καθ’οδόν» επιστρέφουν από το Εθνικό Θέατρο

Στον ανοιχτό χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», από 25 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη

Οι απολαυστικότατες «Ιστορίες καθ’οδόν Νο2» του Εθνικού Θεάτρου έρχονται για να μας συντροφεύσουν στον ανοιχτό χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», από 25 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Από το 2017 ο θίασος της παράστασης «Ιστορίες καθ’οδόν» περιόδευσε με ένα λεωφορείο σε διάφορες περιοχές της Αττικής ως μέρος της δημιουργικής δράσης «Θέατρο Express» του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος, η παράσταση επιστρέφει αναδιαμορφωμένη και, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μας ταξιδεύει στο ιστορικό παρελθόν της χώρας.


Βέβαια, η συγκεκριμένη παράσταση προβάλει με έναν πιο εύθυμο τρόπο τα γεγονότα της επανάστασης, και όχι μόνο. Διακωμωδεί πρόσωπα και καταστάσεις, μας δίνει μία ξεκαρδιστική αναπαράσταση της αναδόμησης της Ελλάδας και αργότερα, διηγείται την απλή καθημερινότητα των Ελλήνων, θρυλικών ηρώων που σημάδεψαν τη χώρα και ιστορίες από ευρωπαϊκούς χορούς και μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις που θα μας κάνουν να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Και όλα αυτά, συνδέοντας το παρελθόν με τις δυσκολίες της σύγχρονης Ελλάδας και κάνοντας τον θεατή να σκεφτεί το μέλλον με έναν πιο αισιόδοξο τρόπο.

Στο καστ θα δούμε τους Σταύρο Καραγιάννη, Ρένα Κυπριώτη και Γιάννη Παναγόπουλο. Τη δραματουργία υπογράφουν η Ειρήνη Μουντράκη και ο Γιάννης Παναγόπουλος. Τα εντυπωσιακά κοστούμια είναι της Μαρίας Τσιώτη, τα σκηνικά της Ελίνας Δράκου και οι φωτισμοί του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιστροφή του «Ιστορίες καθ’οδόν Νο2», καθώς είναι μία ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ένδοξης -και μη- ιστορίας της Ελλάδας και να ψυχαγωγηθεί με την χιουμοριστική αναπαράστασή της. Συνεργαζόμενος με ταλαντούχους καλλιτέχνες, τονίζει ότι «δουλέψαμε με θετική διάθεση, εντάξαμε αυτοσχεδιασμούς, επιλέξαμε το αίσθημα της ανάτασης και της αισιοδοξίας θέλοντας το μήνυμα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να είναι ότι, -παρά τις δυσκολίες- προχωράμε μπροστά!»

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024