Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζί ξανά Ρόμπερτ Πλαντ και Άλισον Κράους

Μαζί ξανά Ρόμπερτ Πλαντ και Άλισον Κράους

Το Raise the Roof κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου και ως πρόγευση δόθηκε στη δημοσιότητα μια ερμηνεία από Plant και Krauss του τραγουδιού του 1998 «Can't Let Go» της Lucinda Williams

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του απρόσμενα επιτυχημένου άλμπουμ Raising Sand, ο Robert Plant και η Alison Krauss συναντήθηκαν επιτέλους για ένα επόμενο LP.

Το Raise the Roof κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου και ως πρόγευση δόθηκε στη δημοσιότητα μια ερμηνεία από Plant και Krauss του τραγουδιού του 1998 «Can’t Let Go» της Lucinda Williams.

Παραγωγός στο άλμπουμ είναι ο T-Bone Burnett, ο οποίος δούλεψε με τον Plant και την Krauss και στο Raising Sand. Περιλαμβάνονται σε αυτό ερμηνείες τραγουδιών των Merle Haggard, Allen Toussaint, Everly Brothers και Bert Jansch καθώς και το «High and Lonesome» που έγραψαν οι ίδιοι. Στο στούντιο ήταν μαζί τους, ο ντράμερ Jay Bellrose, οι κιθαρίστες Marc Ribot, David Hidalgo, Bill Frisell και Buddy Miller, οι μπασίστες Dennis Crouch και Viktor Krauss καθώς και ο Russ Pahl σε ηλεκτρική χαβάγια με πετάλι.

Ο Plant και η Krauss μπήκαν μαζί με τον Burnett σε στούντιο στη Νάσβιλ το 2006 για να κάνουν ένα άλμπουμ ερμηνεύοντας όχι και πολύ γνωστά τραγούδια σαν το «Through the Morning, Through the Night» του Gene Clark, το «Killing the Blues» του Rowland Salley και το «Your Long Journey» του Doc Watson.

Προς έκπληξη όλων, ακόμη και των δυο τους, το άλμπουμ έκανε ντεμπούτο το 2007 ανερχόμενο στο Νούμερο 2 του Billboard 200 και το 2009 κέρδισε πέντε Grammys (μεταξύ αυτών και το Grammy για το «Άλμπουμ της Χρονιάς»).

Για χρόνια πολλά, οι φήμες για δεύτερο δίσκο έδιναν κι έπαιρναν, αλλά η Krauss έλεγε ότι δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο· έως ότου άκουσε το «Quattro (World Drifts In)» των Calexico.

Αυτή «ήταν η στιγμή που ήξερα ότι θα κάναμε άλλο ένα άλμπουμ» είπε, σε ανακοίνωση, η Alison Krauss. «Ακούς κάτι και λες «Man, άκου αυτό το τραγούδι, πρέπει να τραγουδήσουμε αυτό το τραγούδι!»» πρόσθεσε ο Robert Plant.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, οι δυο τους ετοιμάζονται για τουρνέ το 2022.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024