Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η χορεύτρια της Φουρέιρα που έσωσε ένα άλογο από τη φωτιά

Συγκλονίζει η χορεύτρια της Φουρέιρα που έσωσε ένα άλογο από τη φωτιά

Η κοπέλα δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το πανέμορφο ζώο που βρισκόταν μαζί με πολλά άλλα σε μια αυθαίρετη φάρμα που ήταν έτοιμη να παραδοθεί στις φλόγες

Πράξεις αγάπης ως αντίσταση στην καταστροφή. Αυτό χαρακτήρισε τις προηγούμενες τραγικές ημέρες στη χώρα μας.

Ήταν τόσο πολλές, τόσο θαρραλέες, τόσο συγκινητικές, που ήταν αδύνατον καμιά τους να μην περάσει απαρατήρητη.

Ανάμεσα στις ιστορίες που χάθηκαν ανάμεσα σε τόσες και τόσες άλλες, είναι κι εκείνη της Ιζαμπέλας, μιας νεαρής κοπέλας που ανήκει στους χορευτές της Ελένης Φουρέιρα.


Η Ιζαμπέλα έτρεξε να βοηθήσει στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο βουνό στην Πετρούπολη, μαζί με φίλους της, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Ξιάρχο.


Εκεί έμειναν άναυδοι με μια αυθαίρετη φάρμα, όπου είχαν αφεθεί στην τύχη τους πολλά ζώα, μεταξύ των οποίων και ένα λευκό άλογο, που η ίδια η Ιζαμπέλα κατέβασε από το βουνό μέχρι την πλατεία.

Η περιγραφή της συγκλονίζει:

«Απελπισία, θλίψη και πολλά νεύρα για το τι έζησα από κοντά σήμερα. Πήγαμε να βοηθήσουμε στο βουνό στην Πετρούπολη και βρήκαμε μια αυθαίρετη «φάρμα» με σκυλια, κότες, χήνες, κουνέλια και ένα άλογο. Εγώ έμεινα με αυτό το υπέροχο πλάσμα που μπόρεσε να με εμπιστευτεί να το βγάλω από εκεί μέσα πριν φτάσει η φωτιά.


Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ντροπή που νιώθω για ένα σορό βλάκες που απλά ανέβαιναν πάνω όχι να βοηθήσουν αλλά να τραβήξουν φωτό, αλλά κ για ΚΑΠΟΙΟΥΣ απαράδεκτους «πυροσβέστες» και ανθρώπους του δήμου που δεν μας βοήθησαν καθόλου να βγάλουμε όλα αυτά τα ζωάκια από εκεί μέσα.

Από την άλλη όμως νιώθω μεγάλη συγκίνηση και τολμώ να πω χαρά που είδα τόσους νέους να παλεύουν με κατσίκες πάνω στις πλάτες τους και να κουβαλάνε κλουβιά με ζώα για να τα βγάλουμε όλα από εκείνη την κόλαση.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ πάει στα δυο αγόρια @tserkos_z που με βοήθησαν να κατεβάσουμε το άλογο μέχρι το πάρκο, νιώθω περήφανη για τους φίλους μου @tasosxiarcho @periklis__petrakis @andixhuma @con_ep που μετέφεραν και έσωσαν τόσα ζωάκια και θαυμασα την απίστευτη ηρεμία, γνώση και βοήθεια που πρόσφερε η @aggelina_gein .


Μαζί απομακριναμε το άλογο μέχρι το πάρκο, περιμέναμε με της ώρες μέχρι να ανταποκριθεί κάποιος και να μας φέρει φορτηγό για το άλογο. Ήρθε ένα πολύ γλυκο ζευγάρι, με τα χίλια ζόρια βάλαμε το άλογο μέσα αλλά δυστυχώς γλίστρισε μέσα στο φορτηγό όποτε το βγάλαμε και κάτσαμε στην πλατεία με το άλογο μέχρι τη 1 το πρωί, όταν επιτέλους ηρθε να σώσει την ημερα ο φανταστικός κύριος Αλέξανδρος που βοήθησε να μεταφέρουμε με το κατάλληλο φορτηγάκι το αλογάκι μας στον Μαρκόπουλο.


Τα κλάμματα βγήκαν όταν γύρισα σπίτι. Πονάω παρά πολύ για την χώρα μου, την φύση που τόσο αγαπώ, τον κόσμο που χάνει τα πάντα γυρω του, και τα αβοήθητα ζωάκια. Θέλω να πιστέψω σε ενα καλυτερο αυριο».

Δείτε τη συγκλονιστική της ανάρτηση:

Το αλογάκι είναι πλέον ασφαλές και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΣΠΙ:

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024