Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 συνοικιακά θερινά σινεμά για αστικές αποδράσεις

3+1 συνοικιακά θερινά σινεμά για αστικές αποδράσεις

Για μικρή ανάσα μες στην Αθήνα, αυτοί οι τέσσερις κινηματογράφοι είναι ό, τι πρέπει

Για τα θερινά σινεμά αρχίζουμε να συζητάμε εκεί, στα τέλη της άνοιξης, και δεν σταματάμε ποτέ. Απροσδιόριστη μελαγχολία στα χαλίκια τους και ανεξάντλητος ερωτισμός στις αυλές και τα τραπεζάκια τους.

Το φως του ήλιου πέφτει, η πόλη φοράει τα καλά της και η οθόνη ανάβει. Το ταξίδι ξεκινά. Στην έρημη, αυγουστιάτικη Αθήνα, αλλά και σε αυτήν των αρχών του Σεπτέμβρη, τα θερινά σινεμά είναι εκείνοι οι φάροι που ενώνουν εκείνες κι εκείνους που μένουν πίσω, φύλακες της πόλης.

Αυτά τα τέσσερα αγαπημένα σινεμά είναι συνοικιακά, είναι όμορφα και φέρουν την δική τους ιστορία. Αξίζουν μια επίσκεψή σας. Η ταινία δεν έχει και τόση σημασία, το ξέρετε καλά…

Το ΑΒ που ξανάνοιξε

*Θεοτοκοπούλου 34,Πατήσια

Στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού από το Δήμο Αθηναίων και τους φορείς του, μέσω του Culture Is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο κινηματογράφος ΑΒ, από τις 2 Ιουλίου 2021, ανοίγει τις πόρτες του και φωτίζει τη γειτονιά των Ανω Πατησίων, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Όλον τον Ιούλιο δεν είδαμε και τόσες πολλές ταινίες εκεί, όσο μουσικοθεατρικά δρώμενα. Και χορευτικά. Για μικρούς και μεγάλους.

Μια επάνοδος που καταχαρήκαμε

Η Ριβιέρα η εξαρχειώτικη

*Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια

Σημείο συνάντησης των εραστών του κέντρου της Αθήνας. Εξαιρετικά νάτσος και ευγενικό προσωπικό. Φοβερές ταινίες. Και διαχρονικό spot για προβολές του Midnight Express του Άκη Καπράνου.

Παλιά, είχε απέναντι το Ζάχαρη κι Αλάτη. Αλλά παραμένουν, κραταιές δυνάμεις του τετραγώνου τα σουβλάκια στα Άγραφα, το μπαράκι Vabene και τα εστιατόρια Γιάντες και Salero.

Πολλές αναμνήσεις που ολοένα χτίζονται.

Η ρομαντική Στέλλα

*Τενέδου 34, Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη

Λιλιπούτειο σινεμά για πολλή ρομαντζάδα. Πολλές από τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας πραγματοποιούνται εκεί.

Είναι δημοτικός κινηματογράφος και συγκεντρώνει, εκτός από ανήσυχους και καλλιτεχνικούς Κυψελιώτες, νέες και νέους κάθε ηλικίας από όλη την Αθήνα.

Τυχερά ή όχι τα γύρω σπίτια;

Ο Σινέ Κήπος της πλατείας Μοσχάτου

*Θερμοπυλών και Μακρυγιάννη, κεντρική πλατεία Μοσχάτου

Όαση πολιτισμού και δροσιάς στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, αυτός ο θερινός κάνει πολύ καλά την δουλειά του εδώ και χρόνια.

Σινεφίλ του Μοσχάτου και των Νοτίων προαστίων τον επιλέγουν σταθερά για τα χαλαρά βράδια στην πόλη. Το ποτό και το παγωτό στην πλατεία μετά είναι σχεδόν επιβεβλημένη ιεροτελεστία.

Εξαιρετικές επιλογές και για τις μικρές φίλες και φίλους.

Περιμένοντας τους θεατές

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024