Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ιδρυτής ιστορικού soul συγκροτήματος

Πέθανε ο ιδρυτής ιστορικού soul συγκροτήματος

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, το οποίο σχηματίστηκε το 1964

Ο μουσικός Ντένις Τόμας (Dennis Thomas), ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος της soul-funk, Kool & The Gang πέθανε σε ηλικία 70 ετών. «Πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» στο Νιου Τζέρσεϊ το Σάββατο», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του στο Facebook. Ο Ντένις «Dee Tee» Τόμας ήταν σαξοφωνίστας, φλαουτίστας και έπαιζε κρουστά.

Το συγκρότημα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά των δεκαετιών 1970- 1990 με τις επιτυχίες «Celebration» και το «Get Down On It». Η μουσική τους πλαισίωσε αρκετές ταινίες, μεταξύ άλλων τα φιλμ «Saturday Night Fever», για το οποίο έλαβαν Grammy το 1978 και το «Pulp Fiction».

Ο Τόμας ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, το οποίο σχηματίστηκε το 1964 από τον Ρόμπερτ «Kool» Μπελ, τον αδερφό του Ρόναλντ, ο οποίος πέθανε πέρσι και άλλους τέσσερις φίλους από το σχολείο, Ρόμπερτ Μίκενς, Τσαρλς Σμιθ, Τζορτζ Μπράουν και Ρίκι Γουέστφιλντ.

Ο Ronald Khalis Bell συνιδρυτής, τραγουδιστής, σαξοφωνίστας και παραγωγός του συγκροτήματος Kool & the Gang, έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, σε ηλικία 68 ετών. Ο Bell πέθανε στο σπίτι του στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ την Τετάρτη το πρωί έχοντας πλάι τη σύζυγό του. Οι Kool & the Gang δημιουργήθηκαν από τις ρίζες της τζαζ τη δεκαετία του 1960 και έγιναν από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970, συνδυάζοντας τζαζ, funk, R&B και ποπ. Μετά από μια σύντομη καθοδική πορεία επέστρεψαν δυναμικά τη δεκαετία του ’80. Το συγκρότημα απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο Δόξας του Χόλιγουντ το 2015.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024