Την παράταση της απαγόρευσης μετακινήσεων σε δάση και άλση, καθώς και την απαγόρευση δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της βραδινής ενημέρωσης για τις πυρκαγιές, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη» είπε αρχικά στην ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως το βράδυ στην Εύβοια θα είναι δύσκολο ανακοινώνοντας την παράταση στην ΠΝΠ που έληγε αύριο.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής