Συναγερμός και στα Γρεβενά – Αναζωπύρωση και εκκένωση τεσσάρων οικισμών
Ήδη το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται ανατολικά με κατεύθυνση τη ροή του Αλιάκμονα ποταμού
Εντολή εκκένωσης τριών χωριών και στα Γρεβενά δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον πύρινο εφιάλτη να συνεχίζει να καίει ολόκληρη την Ελλάδα για τρίτη ημέρα.
Ήδη το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανατολικά με κατεύθυνση τη ροή του Αλιάκμονα ποταμού. Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, που οδηγεί από το Καρπερό στο Νησί.
Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο και Νησί της Π.Ε. Γρεβενών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Κέντρο, #Νησί, #Αγαλαίοι, #Δίπορο #Γρεβενών, εκκενώστε τώρα προς #Ιτέα.
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021
Στο μεταξύ, ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών προκειμένου να μη φτάσει στον οικισμό του Καρπερού η φωτιά. Πλησίασε στα περίπου 3 χιλιόμετρα και σε κάποια σημεία πέρασε από την άλλη πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο Νησί των Γρεβενών.
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ιστορικό deal για την τραγουδίστρια – Πούλησε τον μουσικό της κατάλογο στην Primary Wave
- Τσικνοπέμπτη: Πώς επηρεάζουν το παραδοσιακό τραπέζι οι ανατιμήσεις στο κρέας
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχονται δύο ατμοσφαιρικές διαταραχές με ισχυρές καταιγίδες
- Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής της Πλαίσιο
- Η… ιδιαίτερη ανάρτηση του Λεσόρ: «Ευτυχώς δεν τσακώθηκα με τη μητέρα μου, θα είχα μπερδέψει το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ»
- Δένδιας για τις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις: Η Ευρώπη βιώνει μία αναδιάταξη ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο



