Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία καταβάλλει παράλληλα μάχη για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Εύβοια.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Στην πρώτη υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.200 άτομα, ενώ στη δεύτερη περίπου 500, με τον δήμο να έχει «επιστρατεύσει» λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής. «Οι κάτοικοι να αφήσουν ξεκλείδωτη την εξωτερική καγκελόπορτα ώστε αν πιάσει ο κήπος φωτιά, να μπουν οι πυροσβέστες. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, έχουμε δύο μέτωπα, το ένα προς τη Δροσοπηγή το άλλο προς την Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει, ωστόσο «χρειάζεται επαγρύπνηση». «Πρώτα από όλα η ζωή, αυτό να έχουμε στο μυαλό μας» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Δείτε αναλυτικά

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο