Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια - Μαρτυρία κατοίκου στο in.gr - «Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από τις Κεχριές»

Φωτιά στην Εύβοια – Μαρτυρία κατοίκου στο in.gr – «Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από τις Κεχριές»

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα, με τους πολίτες να ζητούν περισσότερη βοήθεια από τα εναέρια μέσα. Διαβάστε τη μαρτυρία κατοίκου από τις Κεχριές.

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι εκκενώνονται Αγία Άννα και Αχλάδι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ οι πολίτες καλούνται να κινηθούν προς την Ιστιαία.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής

«Η φωτιά απείλησε τις Κεχριές»

Ο Γιώργος Τσαπέτης, συνταξιούχος, κάτοικος του χωριού Κεχριές που εκκενώθηκε μίλησε στο in.gr για την κατάσταση που επικρατούσε στα δύο μέτωπα όπου ο ίδιος εθελοντικά είχε σπεύσει να βοηθήσει. «Στο μέτωπο στο χωριό Δάφνη υπήρξε αναζωπύρωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, αυτή η αναζωπύρωση αντιμετωπίστηκε. Αρχικά, είχαν κάνει ρίψεις νερού καναντέρ, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν. Από την Πολιτική Προστασία μας είπαν ότι αυτά τα αεροσκάφη αντιμετωπίζουν και ζήτημα με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Εμείς, στις Κεχριές, πήραμε μήνυμα από το 112 περίπου στις 7 το πρωί. Εγώ βρέθηκα και στο μέτωπο που απειλούσε το χωριό Σκεπαστή. Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στο δικό μας χωριό, τις Κεχριές. Ένα μικρό δασύλλιο χώριζε τη φωτιά από το χωριό μας. Η φωτιά έκαψε πολύ δάσος». Στη συνέχεια, ο κ. Τσαπέτης πρόσθεσε ότι χθες απειλήθηκε και το χωριό Κουρκουλοί που βρίσκεται πιο βόρεια από τις Κεχριές, αλλά ευτυχώς δεν κάηκε.

Ο κ. Τσαπέτης τόνισε ότι θα χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια από τα εναέρια μέσα, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να φτάσουν στις εστίες της φωτιάς αφού δεν υπάρχουν δρόμοι μέσα στο δάσος που να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Δείτε ρεπορτάζ του MEGA για τη φωτιά στην Εύβοια

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024