Αποφεύγοντας φούρνους, κατσαρόλες και ιδίως τηγάνια, αυτές τις καυτές ημέρες απολαμβάνουμε ελαφριά και δροσερά γεύματα για να αντεπεξέλθουμε του καύσωνα, αλλά και να ικανοποιήσουμε τις διατροφικές μας ανάγκες.

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια δροσερή και υγιεινή σαλάτα που θα μας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες, μέχρι το επόμενο ελαφρύ μας γεύμα.

Αυτή η σαλάτα φτιάχνεται πανεύκολα και θα την υιοθετήσετε ως προσθήκη στο τραπέζι σας αν την δοκιμάσετε μία φορά.

Υλικά

2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια μαυρομάτικα

3 φλιτζάνια κομμένα μοβ λάχανο

5 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας

2 κουταλιές λάδι

1 κουτ. Σούπας σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι καρότο

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα

Και πολύ ευπαρουσίαστη επίσης!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα φασόλια και σε μια άλλη την κινόα αφού πρώτα την έχουμε πλύνει. Εν τω μεταξύ κόβουμε το λάχανο και το μαρούλι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 3 λεπρά ή μέχρι να μαραθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με τα καρότα και τα φασόλια, στύβουμε εάν θέλουμε και ένα λεμόνι και απολαμβάνουμε.