Αθλητές του τζούντο από τη Γεωργία αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα έκαναν βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης.

Το πρωτόκολλο για την πανδημία του κοροναϊού είναι ιδιαίτερα αυστηρό, και σύμφωνα με αυτό απαγορεύεται η απομάκρυνση των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες από το Ολυμπιακό Χωριό, εκτός αν πρόκειται για την προπόνησή τους ή τη συμμετοχή τους σε αγώνα.

Οι δύο γεωργιανοί τζουντόκα, που σύμφωνα με τον τοπικό τύπο πρόκειται για τον «ασημένιο» Βάζα Μαργκβελασβίλι (κατηγορία 66 κιλών) και τον επίσης κάτοχο ασημένιου μεταλλίου, τον 29χρονο Λάσα Σαβντατουασβίλι (κατηγορία 73 κιλών), έκαναν βόλτα εκτός των επιβεβλημένων ορίων, με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα της παραμονής στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Παρόλο που τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δύο αθλητές, η εκπρόσωπος της Γεωργίας, Μάσα Τακάγια, ανέφερε πως μόνο ένα άτομο, χωρίς ωστόσο να το κατονομάζει, παραβίασε τους κανόνες για τον κοροναϊό και αποβλήθηκε.

«Όταν έφθασαν στην έξοδο, κανείς δεν τους έλεγξε και θεώρησαν πως μπορούν να φύγουν. Ήθελαν να πάρουν αέρα και να χαλαρώσουν ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τακάγια.

«Είναι ανεπίτρεπτο να φεύγει κάποιος από το Ολυμπιακό Χωριό για να κάνει βόλτες. Στο εξής δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις» ήταν η απάντηση των διοργανωτών.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που τίθεται σε ισχύ ο εν λόγω κανονισμός, την ώρα που στην Ιαπωνία οι μολύνσεις από τον ιό έχουν αυξηθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο