Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες – Αποβλήθηκαν δύο τζουντόκα λόγω παραβίασης του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό

Ολυμπιακοί Αγώνες – Αποβλήθηκαν δύο τζουντόκα λόγω παραβίασης του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό

Δύο «ασημένιοι» γεωργιανοί τζουντόκα εθεάθησαν να κάνουν βόλτα εκτός Ολυμπιακού Χωριού στο Τόκιο, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο για τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθούν τα διαπιστευτήρια

Αθλητές του τζούντο από τη Γεωργία αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα έκαναν βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης.

Το πρωτόκολλο για την πανδημία του κοροναϊού είναι ιδιαίτερα αυστηρό, και σύμφωνα με αυτό απαγορεύεται η απομάκρυνση των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες από το Ολυμπιακό Χωριό, εκτός αν πρόκειται για την προπόνησή τους ή τη συμμετοχή τους σε αγώνα.

Οι δύο γεωργιανοί τζουντόκα, που σύμφωνα με τον τοπικό τύπο πρόκειται για τον «ασημένιο» Βάζα Μαργκβελασβίλι (κατηγορία 66 κιλών) και τον επίσης κάτοχο ασημένιου μεταλλίου, τον 29χρονο Λάσα Σαβντατουασβίλι (κατηγορία 73 κιλών), έκαναν βόλτα εκτός των επιβεβλημένων ορίων, με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα της παραμονής στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Παρόλο που τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δύο αθλητές, η εκπρόσωπος της Γεωργίας, Μάσα Τακάγια, ανέφερε πως μόνο ένα άτομο, χωρίς ωστόσο να το κατονομάζει, παραβίασε τους κανόνες για τον κοροναϊό και αποβλήθηκε.

«Όταν έφθασαν στην έξοδο, κανείς δεν τους έλεγξε και θεώρησαν πως μπορούν να φύγουν. Ήθελαν να πάρουν αέρα και να χαλαρώσουν ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τακάγια.

«Είναι ανεπίτρεπτο να φεύγει κάποιος από το Ολυμπιακό Χωριό για να κάνει βόλτες. Στο εξής δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις» ήταν η απάντηση των διοργανωτών.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που τίθεται σε ισχύ ο εν λόγω κανονισμός, την ώρα που στην Ιαπωνία οι μολύνσεις από τον ιό έχουν αυξηθεί.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024