Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «απαγωγές από εξωγήινους» ίσως είναι συνειδητά όνειρα

Οι «απαγωγές από εξωγήινους» ίσως είναι συνειδητά όνειρα

Ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ονειρευτούν κατά βούληση συναντήσεις με τον ΕΤ.

Οι άνθρωποι που εδώ και δεκαετίες αναφέρουν ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από εξωγήινους μπορεί απλά να ονειρεύτηκαν τις αλλόκοτες εμπειρίες, υποδεικνύει ρωσική μελέτη, χωρίς όμως να το αποδεικνύει.

Οι ερευνητές του Phase Research Center παρατήρησαν αρχικά ότι πολλά φερόμενα θύματα αναφέρουν ότι ένοιωθαν να βρίσκονται σε ονειρική κατάσταση όταν απήχθησαν, και πολλοί μάλιστα ένιωθαν παράλυτοι στη διάρκεια της περιπέτειάς τους.

Οι αναφορές αυτές παραπέμπουν σε όνειρα, σκέφτηκε η ερευνητική ομάδα, η οποία αποφάσιε να εξετάσει 152 εθελοντές που δήλωσαν ότι έχουν συνειδητά όνειρα, έχουν δηλαδή επίγνωση ότι είναι ξαπλωμένοι ενώ ονειρεύονται και μπορούν μάλιστα να κατευθύνουν το σενάριο του ονείρου.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να ονειρευτούν συναντήσεις με εξωγήινους και να απαντήσουν ερωτηματολόγιο αφού ξυπνήσουν. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι η πλειονότητα των εθελοντών (114 άτομα) κατάφεραν να ονειρευτούν μια τέτοια κατάσταση. Το 61% των εθελοντών αυτών ανέφερε ότι συνάντησε εξωγήινους που είχε δει σε ταινίες ή στην τηλεόραση, και το 12% ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους εξωγήινους στη διάρκεια του ονείρου. Ιπτάμενοι δίσκοι εμφανίστηκαν στο 28% των ονείρων, και στο 10% των περιπτώσεων αυτών οι εθελοντές εισήλθαν στο εξωγήινο σκάφος.

Επιπλέον, το 24% όσων περιέγραψαν τα όνειρά τους ως ρεαλιστικά ανέφεραν επίσης ότι ένιωθαν παράλυτοι και τρομοκρατημένοι –κάτι που αναφέρουν συχνά και τα «θύματα» απαγωγών.

Αυτό σημαίνει ότι τα συνειδητά όνειρα μπορούν πράγματι να προκαλέσουν ρεαλιστικές εμπειρίες απαγωγής, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο International Journal of Dream Research.

H έρευνα προσφέρει έτσι μια εξήγηση για εμπειρίες που ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί, από την άλλη όμως δεν αρκεί για να αποδείξει ότι όλες ανεξαιρέτως οι αναφορές απαγωγής οφείλονται πράγματι σε όνειρα.

Ποιος ξέρει; Μπορεί πράγματι να κρύβονται απαγωγείς εκεί έξω.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024