Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής εξαφανίστηκε απ' την Ιαπωνία και συνελήφθη στην Ουγκάντα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής εξαφανίστηκε απ’ την Ιαπωνία και συνελήφθη στην Ουγκάντα

Ούτε στα σενάρια των ταινιών δράσης η ιστορία του νεαρού αρσιβαρίστα.

Ο αρσιβαρίστας Τζούλιους Σεκιτολέκο ο οποίος πριν δέκα μέρες είχε εξαφανιστεί από προπονητικό κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία, καθώς δεν εμφανίσθηκε για να υποβληθεί στον καθιερωμένο έλεγχο για τον κοροναϊό συνελήφθη σήμερα στην Ουγκάντα.

Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε πως ο νεαρός συνελήφθη και ανακρίνεται, ενώ η οικογένειά απαιτεί την απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας ότι «παραβιάσθηκαν τα δικαιώματα του».

Ο αθλητής ήταν σε λίστα αναμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά είχε χάσει κάθε ελπίδα συμμετοχής, λόγω της Ολυμπιακής ποσόστωσης.

Έγραψε λοιπόν ένα σημείωμα, το οποίο βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, μέσω του οποίου γνωστοποιούσε ότι θέλει να εργασθεί στην Ιαπωνία και ζήτησε να σταλούν τα πράγματά του στην οικογένειά του, στην Ουγκάντα.

Οι ιαπωνικές Αρχές τον εντόπισαν ασφαλή και υγιή, ενώ την περασμένη Παρασκευή επέστρεψε στην Καμπάλα της Ουγκάντας, όπου οι αρχές δήλωσαν ότι θα λάβει ψυχολογική υποστήριξη κάτι που δεν έγινε, αφού όχι μόνο δεν του προσέφεραν τη βοήθεια που χρειαζόταν, αλλά τον συνέλαβαν, όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς του, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης.

«Τα δικαιώματά του παραβιάζονται από την αστυνομία»

«Είναι λυπηρό να βλέπω τον γιό μου να μοιράζεται ένα κελί με εγκληματίες, ενώ είναι αθώος», δήλωσε η μητέρα του αθλητή, Τζούλιετ Ναλβάντα, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP)και πρόσθεσε: «Τα δικαιώματά του παραβιάζονται από την αστυνομία που τον κρατεί για αόριστο χρονικό διάστημα. Καλώ την κυβέρνηση, τους άνδρες και τις γυναίκες αθλητές, να ζητήσουν την απελευθέρωσή του. Είναι ένας αθώος νεαρός άνδρας. Δεν ήθελε να βλάψει κανέναν. Γιατί αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας;».

Εκπρόσωπος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σεκιτολέκο ήταν ύποπτος για «απάτη»: «Ενημερωθήκαμε ότι Σεκιτολέκο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι στην Ολυμπιακή ομάδα. Η αστυνομία, προσπαθεί να εξακριβώσει πώς έφθασε εκεί και ποιός θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτό. Εάν υπάρχουν ενδείξεις απάτης ή παράνομης πράξης, ο Σεκιτολέκο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και θα διωχθεί για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις, θα αφεθεί ελεύθερος».

Η περίπτωση του νεαρού αρσιβαρίστα έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στην Ουγκάντα. Η κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Ιαπωνία, έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά και απάτη».

Από την πλευρά της, η Ένωση Αθλητικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Ουγκάντας καταδίκασε την κράτησή του, τονίζοντας ότι αξίζει «συμπάθεια».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024