Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tsitsi-sak: Τελικά είναι μαζί

Tsitsi-sak: Τελικά είναι μαζί

Η συνεργασία τους είναι εξαιρετική και όταν μοιράζονται το ίδιο κορτ το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό – Η σπουδαία εμφάνιση των Τσιτσιπά και Σάκκαρη απέναντι στους Καναδούς, το εμπόδιο των Αυστραλών και ο δρόμος για τον τελικό στο μικτό διπλό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ταξίδεψαν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ως στόχο την διάκριση στο μονό και την κατάκτηση μεταλλίου, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι ίδιοι και φυσικά όλοι οι Ελληνες.

Αμφότεροι αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να χάνει από τον Ούγκο Ούμπερ με 2-1 σετ και την 26χρονη από την Ελίνα Σβιτόλινα, με το ίδιο σκορ.

Οι δύο αθλητές μας ολοκλήρωσαν τις περιπέτειές τους στα μονά, αλλά παραμένουν στο Τόκιο, αφού αγωνίζονται μαζί στο μικτό διπλό. Το πρωί της Τετάρτης (28/7) ο Στεφ με την Μαρία ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για την κατάκτηση μεταλλίου, επικρατώντας με άνεση των Καναδών Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και Γκάμπι Νταμπρόβσκι με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Οι δύο συμπατριώτες μας πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη, με την οποία προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι από την Αυστραλία, που αποτελείται από την Ασλεϊ Μπάρτι, που είναι Νο.1 στον κόσμο στις γυναίκες και Τζον Πιρς, οι οποίοι απέκλεισαν με 2-0 σετ την ομάδα της Αργεντινής, στην οποία έπαιζαν οι Σεμπάγιος και Ποντορόσκα.

Ένα ζευγάρι που φαινομενικά μπορεί να δείχνει πολύ δυνατό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν… τρομάζει τον Στέφανο και την Μαρία. Τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν απέναντι στους Καναδούς, αλλά και με τις εμφανίσεις που είχα κάνει προ διετίας στο Hopman Cup, ότι είναι ικανά για σπουδαία πράγματα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι η δεύτερη φορά που παίζουν μαζί ο Τσιτσιπάς με τη Σάκκαρη. Η αρχή είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019 στο Hopman Cup, όταν η Ελλάδα είχε βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την Αμερική, την Μεγάλη Βρετανία και την Σουηδία.

Το δίδυμο «Στεφ/Σακ» είχε κερδίσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που είχε δώσει. Οι δύο συμπατριώτες μας είχαν κερδίσει τους Σερένα Γουίλιαμς/Φράνσις Τιαφό με 2-1 σετ (4-1, 1-4, 4-2), αλλά και το αντίστοιχο δίδυμο της Ελβετίας, το οποίο αποτελούσαν ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ και η Μπελίντα Μπένσιτς (4-3, 2-4, 4-3). Είχαν ηττηθεί μόνο την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας: από τους Κάμερον Νόρι και Κέιτ Μουλτέρ (3-4, 4-3, 3-4).

Η συνεργασία των δύο Ελλήνων είναι εξαιρετική και όταν μοιράζονται το ίδιο κορτ το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το είδαμε το 2019, το είδαμε και σήμερα απέναντι στους Καναδούς. Ο Στέφανος και η Μαρία μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιο μετάλλιο στα μονά, αλλά στο μικτό διπλό έχουν μια τεράστια ευκαιρία να… ρεφάρουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του αθλήματος, είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στο μικτό διπλό λαμβάνουν μέρος 16 ομάδες, αρά για να φτάσουν στον τελικό χρειάζονται μόλις τρεις νίκες. Την μία την έκαναν. Άλλες δύο θέλουν. Εάν καταφέρουν να αποκλείσουν τους Πιρς/Μπάρτι στα ημιτελικά θα παίξουν πιθανότατα με τους Ρώσους, Ρούμπλεφ και Παβλιουτσένκοβα, που αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά τους Ιάπωνες, Μακλάχλαν και Σιμπαχάρα. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται οι Σέρβοι, Νόβακ Τζόκοβιτς και Νίνα Στογιάνοβιτς, που παίζουν στους «8» με τους Γερμανούς Κράβιετς και Σίγκεμουντ, αλλά και οι Πολωνοί Κούμποτ/Σβίατεκ, που παίζουν με τους Ρώσους, Καράτσεφ και Βεσνίνα.

Εάν βρεθούν στον τελικό οι Ελληνες θα παίξουν πιθανότατα με τους Σέρβους, που είναι το μεγάλο φαβορί από την άλλη πλευρά του ταμπλό. Αναμφίβολα η παρουσία του Τζόκοβιτς δυσκολεύει πολύ τα δεδομένα για το χρυσό μετάλλιο, αλλά σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Πόσο μάλλον στα διπλά, που μετράει περισσότερο η χημεία και λιγότερο η ατομική ικανότητα.

Ζέστη και διαμαρτυρίες έφεραν αλλαγή στο πρόγραμμα

Η ζέστη και το υψηλό ποσοστό υγρασίας, που φτάνει ακόμα και στο 80%, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους τενίστες. Η κατάσταση είναι αφόρητη, με πάρα πολλούς να έχουν εκφράσει τα παράπονά τους. «Εάν πεθάνω ποιος θα φέρει την ευθύνη», είπε ο Μεντβέντεφ στον chair umpire κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Φάμπιο Φονίνι.

Η Πάουλα Μπαντόσα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Τόκιο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το παιχνίδι των προημιτελικών με την Βοντρούσοβα, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε δηλώσει πως θα πρέπει οι διοργανωτές να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταθέσουν τα παιχνίδια του τένις προς το απόγευμα, που πέφτει η ζέστη.

Οι διαμαρτυρίες των τενιστών φαίνεται πως έπιασαν τόπο, με τους διοργανωτές να αλλάζουν τις ώρες στα παιχνίδια της Πέμπτης.

Η αλλαγή πλεύσης των διοργανωτών έφερε αλλαγή και στην ώρα έναρξης του παιχνιδιού του Στέφανου και της Μαρίας, με τον αγώνα των Ελλήνων με τους Αυστραλούς (Μπάρτι και Πιρς) να μεταφέρεται για το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 12:00 ώρα Ελλάδας (29/7).

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024