
Σοκ στην Ιταλία: 11χρονη πέθανε από την παραλλαγή Δέλτα – «Δεν προλάβαμε να εμβολιαστούμε»
Η μικρή υπέφερε από μεταβολικό νόσημα και φέρεται να μολύνθηκε από την αδελφή της, δεκαέξι ετών, η οποία είχε επιστρέψει από σύντομες διακοπές στην Ισπανία.
Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι κοριτσάκι 11 ετών πέθανε στο Παλέρμο της Σικελίας από κοροναϊό.
Από την αδελφή της
Η μικρή υπέφερε από μεταβολικό νόσημα και φέρεται να μολύνθηκε από την αδελφή της, δεκαέξι ετών, η οποία είχε επιστρέψει από σύντομες διακοπές στην Ισπανία.
Η εντεκάχρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Di Cristina του Παλέρμο, αλλά η παραλλαγή Δέλτα του ιού – παρά τις προσπάθειες των γιατρών – προκάλεσε σειρά σοβαρών προβλημάτων στον ήδη εξασθενημένο οργανισμό της.
Αρχικά, ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι είχε δηλώσει ότι «είναι μια οικογένεια αντιεμβολιαστών».
«Συνεχίζει να θερίζει»
Πριν λίγο, όμως, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε ότι «η οικογένειά της δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά δεν πρόλαβε να κλείσει εγκαίρως ραντεβού για εμβολιασμό».
«Η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, αυτήν την στιγμή όλη η πόλη μας είναι στο πλευρό της οικογένειας αυτής, και κατανοεί τον τεράστιο πόνο της», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακής μέχρι την έφεση ο 42χρονος που πήγε έξω από σπίτι οικογένειας με αλυσοπρίονο
- Μανδάς: «Νομίζω ότι ήμασταν σε αρκετά καλό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού» (vid)
- Πώς η Κίνα… συγκρατεί την άνοδο του πετρελαίου
- Ρέτσος: «Στόχος μας η συμμετοχή με την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση» (vid)
- Το προσχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ έχει αδιευκρίνιστα στοιχεία, λέει ο σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Μήνυμα από Τεττέη και Τζόλη για νίκη με την Ιταλία (vid)