Το Δημαρχείο Αιγάλεω κοσμεί, πλέον, ο ανδριάντας του Κλεισθένη, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής. "Ο Κλεισθένης μάς έδειξε το δρόμο για τη Δημοκρατία" δήλωσε ο δήμαρχος Αιγάλεω.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το βράδυ της Κυριακής (25/07) από τον Δήμαρχο Αιγάλεω, Γιάννη Γκίκα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, Μιχάλη Σέρβο, σε μια τελετή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Γενικός Πρόξενος της Τάμπα Φλόριντα, Δήμαρχοι, Πρυτάνεις και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Εμείς στο Αιγάλεω είμαστε περήφανοι για την ιστορική κληρονομιά μας, όπως άλλωστε είμαστε περήφανοι συνολικά οι Έλληνες για τους προγόνους μας, που χάρισαν στην ανθρώπινη σκέψη το φως της Δημοκρατίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών, διαμορφώνοντας ρεύματα ιδεών που βρήκαν την ιστορική επικαιροποίηση τους με τα διδάγματα του Διαφωτισμού.

Ο Κλεισθένης μάς έδειξε το δρόμο για τη Δημοκρατία. Για τη σπουδαιότητα της Εκκλησίας του Δήμου, με τον κάθε πολίτη ενεργό και υπεύθυνο για την κοινή πρόοδο, για το κοινό καλό» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο
Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής, τον πρόεδρό του Μιχάλη Σέρβο και την οργάνωση ΑΧΕΠΑ, για τη δωρεά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, Μιχάλης Σέρβος, επισήμανε: «Η Αρχαία Ελλάδα είναι ολοζώντανη, παγκόσμια πραγματικότητα που δημιουργεί προϋποθέσεις μια δυναμικής και αστείρευτης πηγής, για να αντλήσουμε έμπνευση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία. Είναι μια ιστορική μέρα για τον Κλεισθένη, πατέρα, θεμελιωτή, σύμβολο της Δημοκρατίας και προστάτη του Δήμου, για την Ελλάδα, για το Δήμο Αιγάλεω, για την ανθρωπότητα για την
ομογένεια της Αμερικής, για το Ίδρυμα Ελληνισμού, για την Αρχαία Ιερά Οδό».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr