Ένα νέο βίντεο δείχνει πώς μπορείτε να μετατρέψετε τα φρούτα σε sashimi με απλά βήματα – και έχει ήδη γίνει viral στο TikTok, με περισσότερες από 506.000 προβολές.

@vegaliciouslyeva🌱 cruelty free tuna 🌱 full recipe on my Insta✌🏻💚 #vegantuna #vegan #veganrecipe #tiktokrecipe #healthy #veganfoodie #veganrecipes

♬ Mood (feat. iann dior) – 24KGoldn

Η blogger από την Αυστρία, Eva Friedl, η οποία έκανε το βίντεο και αποκαλείται «προγραμματιστής λογισμικού την ημέρα και προγραμματιστής συνταγών τη νύχτα», δήλωσε στο Insider ότι αγαπά πόσο «πραγματικά καλύτερη» είναι η γεύση από το σούσι καρπουζιού σε σύγκριση με το άλλο που έχει μέσα τόνο.

Υλικά

¼ από ένα μέτριο καρπούζι
2 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Διαδικασία

Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκι περίπου 2 ιντσών το καθένα.

Αναμειγνύουμε τη σος σόγιας με το λάδι και το μπούκοβο και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει. Ρίχνουμε και το καρπούζι μέσα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 6 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, τοποθετούμε το καρπούζι σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 1 ώρα.

Αναμειγνύουμε τα σουσάμια σε ένα μπολ.

Βουτάμε ένα-ένα τα ψημένα κομμάτια καρπουζιού στο μείγμα σουσαμιών και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.