Οι επαφές με την ομογένεια και η συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Δείχνοντας για άλλη μια φορά την επιμονή και το ενδιαφέρον του για περαιτέρω επαφές, αλλά και εκ του σύνεγγυς διάλογο με τους Έλληνες ομογενείς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης μετέβη στο Λίβανο ακολουθώντας ένα σφικτό πρόγραμμα αλλεπάλληλων συναντήσεων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βλάσης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τα προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, της Ελληνικής Λέσχης Βηρυτού και του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ακόμα, είχε επαφές με τους επίτιμους Προξένους της Ελλάδος στη Συρία επιθυμώντας να αποκομίσει μία άρτια εικόνα των θεμάτων στη χώρα.

Ο Υφυπουργός κατά την παραμονή του και λόγω της θεσμικής αρμοδιότητάς του πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ στο Μπαλαμάντ, καθώς και με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία Audi συζητώντας για εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποθέσεις.

Μάλιστα το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ και στο Ορθόδοξο Νοσοκομείο St. Georges, στους χώρους του οποίου τον ξενάγησε ο γενικός διευθυντής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr