Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρέθηκε το αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου

Βρέθηκε το αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου

Απίστευτη ανακάλυψη από τους επιστήμονες του Βρετανικού Μουσείου Victoria & Albert

Οι ειδικοί του βρετανικού Μουσείου Victoria & Albert ανακοίνωσαν προ ημερών ότι ανακάλυψαν το αποτύπωμα του αντίχειρα του Μιχαήλ Αγγέλου πάνω σε ένα κέρινο άγαλμα 500 ετών.

Τι γνωρίζουμε για το εν λόγω δημιούργημα του Μιχαήλ Αγγέλου

Το άγαλμα τιτλοφορείται με το όνομα «Σκλάβος» και αποτελούσε πρόχειρο έργο, ενός μεγαλύτερου μαρμάρινου καλλιτεχνήματος, το οποίο προοριζόταν για τον τάφο του Πάπα Ιουλίου Β στην Ρώμη.

Το κέρινο αγαλματίδιο θα αποτελούσε μία από τις 40 φιγούρες που θα στόλιζαν την τελευταία κατοικία του Πάπα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε πότε.

Απεικονίζει μία νεαρή φιγούρα γυμνή, η οποία έχει τα χέρια της στο πρόσωπο.

Η επιβίωση του κέρινου αγάλματος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, δεδομένου ότι το 1924, έπεσε το ειδώλιο κάτω και θρυμματίστηκαν τα άκρα του.

Οι ειδικοί αποκατέστησαν το κομμάτι που παραμένει σχετικά άθικτο σχεδόν έναν αιώνα αργότερα και βρήκαν και το σημάδι του αποτυπώματος στην επιφάνειά του.

Λεπτομέρειες για την σπουδαία ανακάλυψη των ειδικών από το βρετανικό Μουσείο θα αποκαλυφθούν απο το κανάλι του BBC, αύριο στην εκπομπή «Secrets of the Museum».

Τι δήλωσαν οι ειδικοί για την ανακάλυψή τους

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορεί να έχει επιβιώσει το αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου πάνω σε ένα έργο του», δήλωσε ένας από τους ανώτερους επιμελητές του V & A, η Peta Motture, σε δελτίο τύπου του BBC.

Η επιστήμονας τόνισε επίσης την αξία του αποτυπώματος αυτού λέγοντας: «Τέτοια σημάδια θα υποδηλώνουν με «ζωντάνια» την δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου συναντώνται το πνεύμα και το χέρι του δημιουργού. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα συνιστά άμεση σύνδεση με τον καλλιτέχνη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024