Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια τριλογία Premier League

Μια τριλογία Premier League

Η εκτόξευση του Ποντένσε, ο Σα και ο Τσιμίκας

Από το απόγευμα της Τετάρτης είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφικές ιστορίες του Λονδίνου. Ο Νούνο Εσπίριτο νέος προπονητής της Τότεναμ, θέλει μαζί του στην πρωτεύουσα – από το Γουλβερχάμπτον -, τον Ντανιέλ Ποντένσε. Και όσο για του Spurs; Είναι έτοιμοι, λέει, να προσφέρουν 25 εκατ. λίρες για την υλοποίηση αυτού του deal.

Απορεί κανείς για την εξέλιξη του 26χρονου winger που τέτοια εποχή προ τριετίας συστήνονταν στο ελληνικό κοινό φορώντας τα χρώματα του Ολυμπιακού; Μάλλον όχι. Δίχως ταβάνι οι ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι το ταλέντο του. Είναι πως έκανε όλα τα βήματα σωστά. Στον Ολυμπιακό βρήκε τον «ρόλο» που δεν είχε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τις παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο μέσω της συμμετοχής του στο Champions League. Βρήκε τους αριθμούς (13 γκολ και 14 ασίστ σε 68 ματς) που έλειπαν από το βιογραφικό του. Και κυρίως: Ενα club που όχι μόνο τον ανέδειξε ως πρωταγωνιστή, αλλά που δεν του έκλεισε και τον δρόμο όταν ήρθε η ώρα για το επόμενο στάδιο. Τον δρόμο για το Γουλβερχάμπτον και την «πιστοποίηση» πως μπορεί να σταθεί στην ελίτ της Premier League.

Και μιας και από χθες είναι στα ίδια μέρη και ο Ζοσέ Σα που ανακοινώθηκε επίσημα από τους «Λύκους»; Οχι και τόσο ξαφνικά οι πρωταθλητές Ελλάδας καμαρώνουν για τρία δικά τους «παιδιά» από το τρέχον project (την εποχή Μαρτίνς) στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου: «Το NBA του ποδοσφαίρου» που είπε και ο Βλάνταν Ιβιτς σε μια συνέντευξή του στο Διαδίκτυο (sport24). Το άλλο μέλος της παρέας; Μα φυσικά ο Κώστας Τσιμίκας, της Λίβερπουλ. Και εκείνος δεν είναι Πορτογάλος. Είναι προϊόν του Ρέντη. Της παραγωγικής διαδικασίας για την οποία εδώ και 11 χρόνια ξοδεύονται ποσά που παραπέμπουν σε μπάτζετ Super League.

Στο 20 του ranking της UEFA είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρωταθλητής του όμως τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει στείλει τρία επίλεκτα μέλη του στην Premier League. Παίκτες που εμπιστεύτηκε, δούλεψε, βελτίωσε. Και που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα επόμενα όνειρά τους. Θα είχε πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος πόσες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν μια ανάλογη σοδειά «παραχωρήσεων» στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Και να προχωρήσει στις απαραίτητες συγκρίσεις.

Οπως θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αναφορά σε αυτή την τριλογία, κάθε φορά που διαπιστώνουμε γιατί ο Ολυμπιακός όντας ένα σκαλοπάτι παραπάνω στα μέρη μας, είναι σταθερά ελκυστικός προορισμός για ποδοσφαιριστές που σε πρώτη ανάγνωση δεν έχουν δουλειά να βρεθούν στην Ελλάδα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024