Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ

Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ

Η προειδοποίηση θα επισημαίνει την επιδείνωση των συνθηκών ελεύθερης αγοράς στο Χονγκ Κονγκ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να εκδώσει μια γενική προειδοποίηση στις αμερικανικές εταιρείες σχετικά με τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η Κίνα συνεχίζει να περιορίζει τις πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες στην περιοχή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η προειδοποίηση αυτή μπορεί να γίνει και μέσα στις επόμενες μέρες. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι η προειδοποίηση θα επισημαίνει την επιδείνωση των συνθηκών ελεύθερης αγοράς στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο κάποτε ήταν ένας από τους κύριους χρηματοοικονομικούς κόμβους της Ασίας.

Τι δήλωσε ο Μπάιντεν;

«Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινώνεται και η κινεζική κυβέρνηση δεν τηρεί τη δέσμευσή που είχε κάνει, ότι δηλαδή θα αντιμετώπιζε το Χονγκ Κονγκ», είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το ΑΡ. «Το Χονγκ Κονγκ είναι τόσο απλό και τόσο περίπλοκο την ίδια στιγμή»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό την κυβέρνηση Τραμπ και Μπάιντεν έχουν αποφασίσει ότι μετά την έγκριση του νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας πέρυσι, το Χονγκ Κονγκ δεν απολαμβάνει πλέον την αυτονομία από την ηπειρωτική Κίνα, την οποία το Πεκίνο είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρούσε για 50 χρόνια, όταν ανέλαβε τον έλεγχο της πρώην βρετανικής αποικίας.

Ως εκ τούτου, το Χονγκ Κονγκ δεν απολαμβάνει πλέον εμπορικά προνόμια των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε ορισμένους αξιωματούχους στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, για τις ενέργειές τους που ήταν ενάντια στην δημοκρατία.

Τι είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του State Department την Τρίτη;

«Γνωρίζουμε ότι μια υγιής επιχειρηματική κοινότητα βασίζεται στο κράτος δικαίου, το οποίο εξακολουθεί να υπονομεύεται από το νόμο περί εθνικής ασφάλειας που εφαρμόζεται στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του State Department Νεντ Πράις.

«Ως γενικό ζήτημα, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν σε σταθερά, προβλέψιμα και δίκαια ρυθμιστικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο, και οι κίνδυνοι του κράτους δικαίου που προηγουμένως περιορίζονταν μόνο στην ηπειρωτική Κίνα, είναι πλέον ορατοί και στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό μας απασχολεί πολύ. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη ανησυχία τόσο για την αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα, όσο και για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα », είπε.

Only in

Ιδού πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβαίνετε ημερησίως για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Το ανέβασμα περισσότερων από 50 σκαλιών κάθε ημέρα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 20%, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023