Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πείτε «αντίο» στις περιττές θερμίδες με μικρές αλλαγές στη διατροφή σας

Πείτε «αντίο» στις περιττές θερμίδες με μικρές αλλαγές στη διατροφή σας

Γιατί το να χάσετε μερικά κιλά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι όλοι ασχολούμαστε λίγο περισσότερο με το σώμα μας. Λίγο τα στενά ρούχα που φοράμε, λίγο η παραλία που θέλουμε να πάμε, μας κάνουν να μπαίνουμε στο τριπάκι για μια πιο υγιεινή διατροφή προκειμένου να χάσουμε τα περιττά κιλά. Πόσο εύκολο όμως είναι να αποχωριστούμε όσα αγαπάμε; Με λίγη υπομονή όλα γίνονται.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούμε να γλιτώσουμε θερμίδες πολύ εύκολα με μικρές αλλαγές στα καρυκεύματα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να:

Τρώμε τζατζίκι χωρίς λιπαρά αντί για ξινόκρεμα

Το τζατζίκι χωρίς λιπαρά μπορεί να αντικαταστήσει και το κλασικό τζατζίκι. Μια κουταλιά της σούπας ξινόκρεμα αποδίδει 25 θερμίδες και 2 γραμμάρια λιπαρά, εκ των οποίων το 1 γραμμάριο αντιστοιχεί σε κορεσμένα λιπαρά, ενώ η ίδια ποσότητα τζατζικιού φτιαγμένο με γιαούρτι χωρίς λιπαρά αποδίδει 8 θερμίδες και 0 λιπαρά.

Χρησιμοποιούμε μαργαρίνη με λιγότερες θερμίδες αντί για βούτυρο

Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αποδίδει 102 θερμίδες και 4,1 γραμμάρια λιπαρά, εκ των οποίων τα 2,6 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά, ενώ η ελαφριά μαργαρίνη αποδίδει 45 θερμίδες και 3 γραμμάρια λιπαρά, με λιγότερο από 1 γραμμάριο κορεσμένο λίπος.

Προτιμούμε μουστάρδα αντί για μαγιονέζα

Η μουστάρδα αποδίδει μόλις 15 θερμίδες σε 1 κουταλιά της σούπας και 1,5 γραμμάρια λίπους (με 0 κορεσμένα), ενώ η μαγιονέζα στην ίδια ποσότητα σάς επιβαρύνει με 80 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους (1 γραμμάριο από κορεσμένα λιπαρά). Μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα και δεν θα χάσετε.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024