
Αλ. Χαρίτσης: Προς όφελος της κοινωνίας και όχι της κυβέρνησης το Ταμείο Ανάκαμψης
Την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης από το Ecofin σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας τις τροποποιήσεις που ζητήθηκαν για τη διαχείριση των κονδυλίων.
«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης».
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου, αυτό που αποκρύπτει όμως είναι ότι η χώρα μας είναι η μοναδική, από τις δώδεκα που έλαβαν έγκριση, για την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου».
«Κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις. Όπως είχε εξαρχής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παραγωγικοί φορείς, αλλά δυστυχώς αγνόησε στην πρότασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε επίσης ότι «οι επαναληπτικές φιέστες της κυβέρνησης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα μας: τη μετατροπή του κρίσιμου για την στήριξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας Ταμείου Ανάκαμψης σε εργαλείο πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».
«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αυστηρό έλεγχο και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων ώστε η ευκαιρία αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι λίγων και ισχυρών», κατέληξε.
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
- Μνημείο στην Ουάσιγκτον: «Αψίδα του Θριάμβου των Ηνωμένων Πολιτειών» θα είναι η επίσημη ονομασία του
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
