Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και μετά τα κορονοπάρτι και τα ξεφαντώματα, πορεία προς το τέταρτο κύμα πανδημίας

Και μετά τα κορονοπάρτι και τα ξεφαντώματα, πορεία προς το τέταρτο κύμα πανδημίας

Τι οδηγεί στη διασπορά του ιού

Ήταν μαθηματικά νομοτελειακή η μετάβαση της Ελλάδας αλλά και αμέτρητων άλλων πλημμελώς λειτουργούντων κρατών στο τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, από τα μέτρια αποτελέσματα της μάχης κατά του θανατηφόρου ιού, στα σημερινά πρόθυρα του απείρως απειλητικότερου μεταλλαγμένου ιού.

Η ευθύνη για τη νέα αυτή απειλή, χωρίς περιστροφές, ανήκει κατά το μέγιστο ποσοστό στην ηγεσία του πολιτικού κόσμου (κυβερνήσεις-αντιπολιτεύσεις), που τόσο στη χώρα μας όσο και στα ξένα κράτη, έδωσαν εξαρχής άφεσιν αμαρτιών (ίσως για λόγους ψηφοθηρικούς):

  • Στα πρώτα κορωνοπάρτι πασών των ηλικιών, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ), όσο και σε κοσμικούς πόλους έλξης της υπαίθρου (π.χ. Αλίαρτος Βοιωτίας), όπου το χορό των γλεντοκόπων-χωρίς μάσκες ή αποστάσεις-έσυραν βουλευτές της εθνικής μας αντιπροσωπείας.
  • Στα κορυβαντικά δρώμενα νεαρότερων ηλικιών με κάθε λογής επικίνδυνα αλκοολούχα ποτά, αλλά και ναρκωτικές ουσίες, που πωλούνται στη μαύρη αγορά, φόρα παρτίδα σε νυχτερινές συνάξεις σε προαύλιους πανεπιστημιακούς χώρους ή παραθαλάσσιες πλαζ. Και όλα αυτά με μηδενικές σχεδόν τιμωρίες προς τους παράνομους προμηθευτές όλων αυτών των παραισθησιογόνων, γιατί όχι και θανατηφόρων ουσιών.

Όταν η διασπορά της πανδημίας εξισώνεται … με συνταγματικό δικαίωμα!

Το να επιλέγει μια οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ως … κατάλληλο χρόνο πολιτικού και συχνά επικίνδυνου για την υγεία και τη ζωή των πολιτών ακτιβισμού, η επιλογή αυτή, κατά την επιεικέστερη εκτίμηση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ασυγχώρητη ανοησία. Ή με απλούστερα λόγια, όταν φλέγονται δρόμοι και πλατείες  από συγκρουσιακά συλλαλητήρια και μάλιστα σε σώμα με σώμα συμπλοκές διαδηλωτών με την αστυνομία, τότε ας μη περιμένει κανείς να εξουδετερωθούν οι πανδημίες. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, οι καθ’ έξιν και κατά συρροήν μπαχαλάκηδες έχουν τις 365 ημέρες του χρόνου για να διαλέξουν άλλες ημερομηνίες και ως συνήθως χωρίς πειστικά επιχειρήματα.

Στις συμπλοκές διαδηλωτών με τους αστυνομικούς, σώμα με σώμα δεν χαρίζεται κανένας μα κανένας επιδημικός ιός. Και από την άποψη αυτή βλέπουν όνειρα θερινής νύχτας εκείνοι που εξισώνουν αυτές τις εκτός χώρου και χρόνου συμπλοκές με το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι…

Συμπέρασμα: Τραγικά και φρικιαστικά γεγονότα αιματηρών αντιπαραθέσεων, σαν αυτό της Νέας Σμύρνης, με τον παρ’ ολίγο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού από αδίστακτους κακοποιούς, παρόμοιες λοιπόν καταστάσεις διασύρουν την έννοια και τα συνταγματικά ιδεώδη του συνέρχεσθαι. Και αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται κάποια κόμματα που πατρονάρουν τέτοιες ταραχές, ποιος επιτέλους θα το αντιληφθεί; Μήπως ο … «τραμπάκουλας» του αείμνηστου Χάρυ Κλίν;

Ο ρόλος της οικογένειας και της παιδείας

Όλα τα παραπάνω γεγονότα, είτε είναι είτε όχι γενεσιουργές αιτίες  ραγδαίας και ακατανίκητης διασποράς των πανδημικών ιών, ας το συνειδητοποιήσουν όχι μόνον οι πολιτικοί, για τους οποίους μιλήσαμε στην αρχή αυτού του κειμένου, αλλά και άλλοι σημαντικοί και ισοδύναμοι παράγοντες όπως:

  • Η οικογένεια που οφείλει, ν’ ασκήσει διαπαιδαγωγική επίδραση στα τέκνα της, για τον συγχρωτισμό τους με την κάθε λογής ανεπάγγελτη, άεργη και παρασιτική αλητεία, σε όλα τα νοσογόνα έως και θανατηφόρα κορωνοπάρτι.
  • Όλες οι βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής Παιδείας, που σε μεγάλο ποσοστό αντιπαρέρχονται με ένοχη σιωπή την εξάπλωση των πανδημιών στους τροφίμους των σχολών. Η χειρότερη, ίσως και ασυγχώρητη σιωπή δυστυχώς απαντάται ακόμη και στο χώρο πρυτανικών αρχών.
  • Οι ίδιες οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης που είτε από…ευθιξία, είτε από κυβερνητική τακτική έχουν μηδενίσει τις επεμβάσεις στο χώρο των συλλαλητηρίων. Στο σημείο αυτό, αξίζει και μια διευκρίνιση: Όταν λέμε διαλυτική επέμβαση δεν εννοούμε ξυλοδαρμούς και χειροπέδες. Δεδομένου μάλιστα του θερινού καύσωνα, ίσως ένα ισχυρό σκωτσέζικο ντους με τις κάθε άλλο παρά οπλισμένες «αύρες» της δημόσιας τάξης, αλλά με το ζωογόνο νεράκι ίσως λοιπόν με το αναψυκτικό αυτό μέσον να έσβηναν ευεργετικά οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές εξάψεις της μαζικής ψυχικής παράκρουσης.

Εστω και με καθυστέρηση η διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας τερμάτισε την ανοχή της προς τις εκτροπές τόσο ορισμένων κληρικών όσο και πιστών που συμμαχούν με τους αναμφισβήτητα ολιγοφρενείς του κινήματος των αντιρρησιών του εμβολιασμού, κατά της πανδημίας. Και με σαφή προειδοποίηση καλεί τόσο τον κλήρο όσο και τους πιστούς σε άμεσο και γενικό εμβολιασμό.

Και κλείνω, με την οφειλόμενη αναφορά στην απόφαση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας να ταχθεί ανεπιφύλακτα και αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού κατά της πανδημίας στο σύνολο των κληρικών αλλά και του πληρώματος των πιστών. Έτσι εξουδετερώνονται τα μεσαιωνικά κρούσματα των ανόητων αντιρρησιών, χωρίς καμία χαριστική στάση της ιεραρχίας προς τους… ελέω διαβόλου αρνητές του σωτήριου εμβολίου.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024