Οι γυναίκες αγαπάμε το μακιγιάζ. Σε κάθε έξοδό μας θέλουμε να είμαστε περιποιημένες και βαμμένες. Ωστόσο, δεν είμαστε πάντα ικανοποιημένες με το λουκ μας ενώ πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν χρησιμοποιούμε και τα σωστά προϊόντα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας και στα οποία πρέπει να αρχίσουμε να λέμε «στοπ».

Το concealer κάτω από τα μάτια πρέπει να ταιριάζει με το foundation

Όπως λέει η ειδική του μακιγιάζ, Gucci Westman: «Το δέρμα μας αποτελείται από τόσους πολλούς διαφορετικούς τόνους σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Τείνουμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί κάτω από τα μάτια και στη ζώνη Τ και λίγο πιο σκοτεινοί στην περίμετρο του προσώπου, προς τη γραμμή των μαλλιών». Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε concealer, το οποίο είναι μισό ή ολόκληρο τόνο πιο ελαφρύ από αυτό του foundation.

Χρησιμοποιούμε skincare προϊόντα τη νύχτα χωρίς καθαρισμό

Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η ανάπτυξη και η επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος από τον ήλιο κορυφώνεται τη νύχτα. Είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε πρώτα το μακιγιάζ και ύστερα να εφαρμόζουμε ορούς και κρέμες για βελτιστοποίηση της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιούμε πούδρα σε λιπαρό δέρμα

Πριν χρησιμοποιήσουμε την πούδρα σε σκόνη πρέπει να έχουμε προετοιμάσει σωστά το δέρμα μας. Το καθαρίζουμε, κάνουμε ελαφριά απολέπιση με προϊόντα που στοχεύουν στο λιπαρό δέρμα και μετά εφαρμόζουμε ένα ελαφρύ, μαλακτικό ενυδατικό προϊόν. Για να καταπολεμήσουμε τη λιπαρότητα, σκουπίζουμε την περιττή λιπαρότητα και προσθέτουμε ελάχιστο bronzer.

Χρησιμοποιούμε υπερβολική λάμψη

Τα προϊόντα με glitter συνήθως δεν κολακεύουν εκτός αν χρησιμοποιούνται διακριτικά και με σύνεση. Αυτού του είδους οι σκιές, ειδικά σε έντονες αποχρώσεις, έπειτα από κάποια ώρα συχνά «σπάνε» και διασκορπίζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο. Επίσης, οι γωνίες και τα κοψίματα που δημιουργούμε με προϊόντα σε μπρονζέ αποχρώσεις πολλές φορές προσθέτουν περιττή γυαλάδα. Φωτίζουμε το πρόσωπο ελαφρώς, είτε ψηλά στα μάγουλα, είτε στο καπάκι του βλεφάρου με nude αποχρώσεις και σε μικρή ποσότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο