Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το queer λεύκωμα φωτογραφιών δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Αυτό το queer λεύκωμα φωτογραφιών δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Η εμπειρία των σωμάτων και των ψυχών ανθρώπων έξω από τις νόρμες

Το γεγονός ότι ο Pride Month (Μήνας Υπερηφάνειας) στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία πολλές αμερικανικές πόλεις αναδύονταν από περισσότερο από ένα χρόνο αδρανοποίησης και καραντίνας σήμαινε το εξής:  ότι το Διαδίκτυο ήταν ξαφνικά γεμάτο L.G.B.T.Q. ανθρώπους που γιορτάζουν, διαμαρτύρονται, πηγαίνουν στην παραλία – ζουν!

Υπάρχει ένα βιβλίο φωτογραφίας που δημοσίευσε ο Gingko Press τον περασμένο Σεπτέμβριο τοοποίο σχετίζεται με αυτήν την άνθιση και έξαρση. Ονομάζεται «New Queer Photography: Focus on the Margins» και είναι μια έρευνα μεγάλης κλίμακας για 52 ανερχόμενους και καθιερωμένους διεθνείς καλλιτέχνες των οποίων το έργο εκτείνεται από επίπεδα απλώς ερωτικά έως πικάντικα και ρομαντικά, αλλά και αμιγώς ακτιβιστικά και πολτικα.

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται είναι πορτρέτα. Οι φυσιολατρικές εικόνες του M. Sharkey, με ομοφυλόφιλους και τρανς έφηβους είναι μία και μία. Οι εορτασμοί ζευγαριών της Bettina Pittaluga απλώνοντα σε ένα ευρύ φάσμα τύπων σώματος. Τα θεατρικά στησίματα του Luis Venegas και το παράξενο βλέμμα του Christopher Sherman κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση-κάθε φωτογραφία αφηγείται την δική της ιστορία και βγάζει το δικό της νόημα ως μέρος ενός πλούσιου και όμορφου μωσαϊκού. Πενηνταδύο φωτογράφοι καταθέτουν την αισθητική και την εμπειρία τους συντελώντας σε ένα αποτέλεσμα που αξίζει να ξεφυλλίσει και να συζητήσει κανείς.

Βρείτε το λεύκωμα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024