Το γεγονός ότι ο Pride Month (Μήνας Υπερηφάνειας) στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία πολλές αμερικανικές πόλεις αναδύονταν από περισσότερο από ένα χρόνο αδρανοποίησης και καραντίνας σήμαινε το εξής:  ότι το Διαδίκτυο ήταν ξαφνικά γεμάτο L.G.B.T.Q. ανθρώπους που γιορτάζουν, διαμαρτύρονται, πηγαίνουν στην παραλία – ζουν!

Υπάρχει ένα βιβλίο φωτογραφίας που δημοσίευσε ο Gingko Press τον περασμένο Σεπτέμβριο τοοποίο σχετίζεται με αυτήν την άνθιση και έξαρση. Ονομάζεται «New Queer Photography: Focus on the Margins» και είναι μια έρευνα μεγάλης κλίμακας για 52 ανερχόμενους και καθιερωμένους διεθνείς καλλιτέχνες των οποίων το έργο εκτείνεται από επίπεδα απλώς ερωτικά έως πικάντικα και ρομαντικά, αλλά και αμιγώς ακτιβιστικά και πολτικα.

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται είναι πορτρέτα. Οι φυσιολατρικές εικόνες του M. Sharkey, με ομοφυλόφιλους και τρανς έφηβους είναι μία και μία. Οι εορτασμοί ζευγαριών της Bettina Pittaluga απλώνοντα σε ένα ευρύ φάσμα τύπων σώματος. Τα θεατρικά στησίματα του Luis Venegas και το παράξενο βλέμμα του Christopher Sherman κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση-κάθε φωτογραφία αφηγείται την δική της ιστορία και βγάζει το δικό της νόημα ως μέρος ενός πλούσιου και όμορφου μωσαϊκού. Πενηνταδύο φωτογράφοι καταθέτουν την αισθητική και την εμπειρία τους συντελώντας σε ένα αποτέλεσμα που αξίζει να ξεφυλλίσει και να συζητήσει κανείς.

Βρείτε το λεύκωμα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr