Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΜέΡΑ25 «διορθώνει» Βαρουφάκη: Ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους

Το ΜέΡΑ25 «διορθώνει» Βαρουφάκη: Ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους

Σε αντίθεση με τη δήλωση Βαρουφάκη ο οποίος είχε χαιρετίσει -με αστερίσκους- την κάρτα των 150 ευρώ για τους νέους ζητώντας διεύρυνση της χρήσης της για τους ευάλωτους, το ΜέΡΑ25 τώρα επιτίθεται με σφοδρότητα χαρακτηρίζοντας ανεφάρμοστα και διχαστικά τα προνόμια για εμβολιασμένους με αφορμή τις χτεσινές ανακοινώσεις Γεραπετρίτη - Γεωργιάδη

Αλλάζει στάση το ΜέΡΑ25 απέναντι στα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους καθώς από την αρχική τοποθέτηση Βαρουφάκη που χαιρέτισε, με ορισμένους αστερίσκους, τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους, τώρα αποδοκιμάζει τις ανακοινώσεις Γεραπετρίτη-Γεωργιάδη ως παράλογες, ανεφάρμοστες και διχαστικές.

Τραγέλαφος

Ειδικότερα ο ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα δήθεν «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, τη στιγμή που ο εμβολιασμός βρίσκεται στο 35% περίπου του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού και άρα δεν μπορεί ούτως ή άλλως και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο καθολικά».

Στο πλαίσιο αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι «λόγω της αποτυχίας της στην εμβολιαστική και όχι μόνο διαδικασία, θέτει εναλλακτικά το κριτήριο των τεστ καθιστώντας το κριτήριο του εμβολιασμού έναν ακόμα τραγέλαφο στην διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της».

Αναπαράγει τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Προσθέτει μάλιστα ότι «πέραν τούτου, το να προσπαθείς να πείσεις τους δύσπιστους απέναντι στον εμβολιασμό, απειλώντας τους με τιμωρητικές λογικές, δεν βοηθάει ούτε τους εμβολιαστικούς σκοπούς, απλώς αναπαράγει τον αυταρχισμό μιας Κυβέρνησης που διαρκώς θέτει εν αμφιβολία τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών».

Συμπληρώνει επίσης ότι «ούτε όμως και η δημιουργία ενός άτυπου σώματος καταστηματαρχών-χωροφυλάκων που θα αναγκάζονται να εφαρμόζουν παράλογα και ανεφάρμοστα μέτρα, χωρίς να είναι ο ρόλος τους αυτός, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του φιάσκου της κυβέρνησης».

Και το ΜέΡΑ25 στη σημερινή του ανακοίνωση καταλήγει: «Απέναντι σε όλες αυτές τις «λογικές» του διχασμού της κοινωνίας που επιλέγει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, απαιτούμε να να αναλάβει επιτέλους η ίδια την δίκη της ατομική ευθύνη και να πράξει όλα όσα ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει (δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και καθολικού εμβολιασμού, ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ)».

Πάρα πολύ λίγο, πάρα πολύ αργά, έλεγε ο Βαρουφάκης

H σημερινή ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 με αφορμή τις χτεσινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη ουσιαστικά ανατρέπει τη βασική γραμμή της τοποθέτησης του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το μπόνους της κάρτας των 150 ευρώ για τους νέους 18-24 ετών που θα εμβολιαστούν.

Ειδικότερα ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη σχολιάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού:

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ενάμιση χρόνο (από την αρχή της πανδημίας), δίνει τις ψηφιακές πλαστικές χρεωστικές κάρτες στους νέους, έστω και για πολιτιστικά δρώμενα, είναι κάτι το οποίο βεβαίως το χαιρετίζουμε. Αλλά είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού. Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν.

Από εκεί και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, όχι μόνο των νέων, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει.

Το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Δωροδοκία με 150 ευρώ

Σημειώνεται ότι μετά τη δήλωση Βαρουφάκη και η Νεολαία του ΜέΡΑ25 είχε κατ’ ουσίαν διαφοροποιηθεί από το πνεύμα της δήλωσης του γραμματέα του κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι δεν επαναλάμβανε κάποια σημεία της δήλωσης Βαρουφάκη, το σχόλιο της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 ουσιαστικά μιλούσε για δωροδοκία και χειραγώγηση της νεολαίας με voucher 150 ευρώ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024