Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Χαιρετίζει την freedom pass - Πολύ λίγα, πολύ αργά τα 150 ευρώ

Βαρουφάκης: Χαιρετίζει την freedom pass – Πολύ λίγα, πολύ αργά τα 150 ευρώ

Σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε με αφορμή τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη ότι «το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους».

Με την επισήμανση ότι είναι «πάρα πολύ λίγο» και «πάρα πολύ αργά» ο Γιάννης Βαρουφάκης χαιρέτισε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν.

Ζητούσε αυτό το εργαλείο από την αρχή της πανδημίας

Σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε με αφορμή τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη ότι «το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ενάμιση χρόνο (από την αρχή της πανδημίας), δίνει τις ψηφιακές πλαστικές χρεωστικές κάρτες στους νέους, έστω και για πολιτιστικά δρώμενα, είναι κάτι το οποίο βεβαίως το χαιρετίζουμε. Αλλά είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού. Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν.

Από εκεί και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, όχι μόνο των νέων, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει.

Το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Συντριβή της εργασίας

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη με μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων» στην εστίαση και άκουσε τα αιτήματα τους, ενώ σε δηλώσεις του έβαλλε κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά, λέγοντας ότι «στόχος είναι η σχεδόν φεουδαρχική εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτού του χώρου» και ότι «μέσα από ένα επικάλυμμα δήθεν προστασίας, επισημοποιεί τις βάναυσες συνθήκες εργασίας».

«Πότε μια χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, να σταθεί στα πόδια της, μέσα από τη συντριβή της εργασίας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024