Ένα από τα μεγαλύτερα έργα κροσέ του Ernesto Neto φιλοξενεί έως τις 26 Σεπτεμβρίου το Museum of Fine Arts στο Χιούστον του Τέξας.

Η εγκατάσταση «SunForceOceanLife» είναι μια κολοσσιαία σπειροειδής δομή που αναδεικνύει την κυκλική σχέση ήλιου και θάλασσας για τη γέννηση της ζωής στη Γη.

Εγκατεστημένη στο Cullian Hall του μουσείου, αιωρούμενη από το ταβάνι σε σπειροειδές σχήμα, καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον πλεγμένο στο χέρι λαβύρινθο από κίτρινα, πορτοκαλί και πράσινα υλικά.

View this post on Instagram

A post shared by i8 Gallery (@i8gallery)

Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στον λαβύρινθο, σε ύψος πάνω από τριάμισι μέτρα από το έδαφος, οδηγούνται σε ένα «μονοπάτι» όπου πλαστικές μπάλες τους υποχρεώνουν να εστιάσουν στην εσωτερική ισορροπία και σταθερότητά τους.

«Η “SunForceOceanLife” έχει να κάνει με τη φωτιά, αυτή τη ζωτική ενέργεια που κάνει δυνατή τη ζωή στον πλανήτη» λέει ο Neto, σύμφωνα με το ΑΠΕ μιλώντας στο Designboom.

«Κάθε που ολοκληρώνουμε μια σπείρα κροσέ, καίμε και τις δύο άκρες σε μια χειρονομία που φέρνει στο νου διαλογισμό, προσευχή και άλλες ιερές τελετές. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα νιώσει αυτή την εμπειρία ως ένα άσμα ευγνωμοσύνης στη γιγάντια πύρινη μπάλα που αποκαλούμε ήλιο, μια χειρονομία ευχαριστιών για την ενέργεια, την αλήθεια και τη δύναμη που μοιράζεται με εμάς καθώς αγγίζει το έδαφός μας, τους ωκεανούς μας και τη ζωή μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr