Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος Κορυφής: Επιστολή 17 ηγετών υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ - Τι υποστηρίζει ο Όρμπαν

Σύνοδος Κορυφής: Επιστολή 17 ηγετών υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ – Τι υποστηρίζει ο Όρμπαν

Ο Βίκτορ Ορμπάν υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου ουγγρικού νόμου στη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία, αλλά με τον τρόπο που οι γονείς πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σχετικά με το σεξ. Παρακαλώ διαβάστε την» δήλωσε. Επιστολή 17 ηγετών της ΕΕ για την ανάγκη σεβασμού των δικαιωματων των ΛΟΑΤΚΙ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βικτόρ Ορμπάν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να ξαναδιαβάσουν την ουγγρική νομοθεσία.

Πως θα μεγαλώνουν τα παιδιά

«Δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία, αλλά με τον τρόπο που οι γονείς πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σχετικά με το σεξ. Παρακαλώ διαβάστε την», δήλωσε ο Βικτόρ Ορμπάν, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον αμφιλεγόμενο ουγγρικό νόμο.

Ο Βικτόρ Ορμπάν αναμένεται να έχει μια δύσκολη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής με τους ευρωπαίους ομολόγους του, μετά την υιοθέτηση ενός νόμου από το ουγγρικό κοινοβούλιο, που κάνει διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων.

Η νομοθεσία αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο της ΕΕ, μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της επίθεσης στις ευρωπαϊκές αξίες.

Απειλές κατά θεμελιωδών δικαιωμάτων

Οι ηγέτες 17 χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες,  υπογραμμίζουν την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Την επιστολή υπογράφουν οι ηγέτες του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λετονίας, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας και της Αυστρίας.

Στην επιστολή τους, οι 17 ηγέτες της ΕΕ τονίζουν ότι με αφορμή τις «απειλές κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιδίως την αρχή της μη διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», θέλουν να εκφράσουν την προσήλωσή τους στις «κοινές θεμελιώδεις αξίες» που κατοχυρώνονται στο ‘Αρθρο 2 της Συνθήκης ΕΕ «.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, επιβεβαιώνοντας ότι υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Ο σεβασμός και η ανοχή βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδίου», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024