My Greece: Δέσποινα Βανδή και Έρρικα Πρεζεράκου μαγειρεύουν ταμπουλέ με κοτόπουλο
Πάνω σε μια βραχονησίδα της Μήλου για...έξτρα γεύση!
Μια πεντανόστιμη συνταγή μαγείρεψαν η Δέσποινα Βανδή με την Έρρικα Πρεζεράκου πάνω σε μια μικρή βραχονησίδα γύρω από τα βράχια του Κλέφτικου, στη Μήλο.
Έχοντας στην παρέα τους τον πλοηγό σκαφών αναψυχής Ανδρέα Τσακίρη μαγείρεψαν ταμπουλέ με κοτόπουλο και πιπεριές.
Τα υλικά της συνταγής:
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
2 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 μπωλ πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό ξηρό
1 κ.γ. δυόσμο ξηρό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 κύβο λαχανικών
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 αγγούρι σε κυβάκια
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το πλιγούρι
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε μια κούπα πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό, μέχρι να το καλύψει, για να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για να το φάμε, το βγάζουμε περίπου 10 λεπτά νωρίτερα από το ψυγείο.
- Γάζα: Βίντεο της Washington Post «καίει» το Ισραήλ για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera
- Καραπαπάς: «Μαγικό το ευρωπαϊκό ταξίδι, δίνουμε τα πάντα για να πάμε ψηλότερα»
- Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άντρα στη μέση του δρόμου στη Σταυρούπολη – Τραυματίστηκε θανάσιμα
- Τι έδειξε η έρευνα των NYT για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού
- Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν καταυλισμό διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα
- Guardian: Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί για τις παραλίες του – Εκτενές αφιέρωμα