
Λινού για Johnson & Johnson: Αποφυγή στις γυναίκες κάτω των 50 – Να μην αποσυρθεί το εμβόλιο
Σε ότι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη
Να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε γυναίκες κάτω των 50 χρόνων συνέστησε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αποσυρθεί.
«Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών.
Όπως πρόσθεσε, το Johnson & Johnson καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορoναϊού.
Σε ότι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]



