Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βροχερή λήξη του αφιερώματος στον Κακογιάννη στην Ηλιούπολη

Βροχερή λήξη του αφιερώματος στον Κακογιάννη στην Ηλιούπολη

Ένα εορταστικό, καλλιτεχνικό τετραήμερο για τα 100 χρόνια από την γέννησή του

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτήθηκε με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου με το αφιέρωμα  στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Το τετραήμερο αυτό αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη περιελάμβανε τις προβολές των τριών ταινιών του «Ο Βυσσινόκηπος», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα» στον θερινό κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη».

Τις ταινίες προλόγισαν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Παράλληλα, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζεται, σε μια έκθεση που συνεχίζει, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη.

Η γνωριμία και η συνεργασία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Μίκη Θεοδωράκη υπήρξε σταθμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και την τέταρτη και  τελευταία μέρα του αφιερώματος, σήμερα Δευτέρα 14/6, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη» στον χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής».

Οι ερμηνείες του Παναγιώτη Πετράκη και, ιδίως της  Σαββέρια Μαριόλα στάθηκαν αντάξιες της ορχήστρας, της οποίας διευθύντρια είναι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Προλόγισε την αποψινή βραδιά με τον κόσμο να ανυπομονεί για την έναρξη της μουσικής, αν και οι ιστορίες που μοιράστηκε για τον πατέρα της, Μίκη, και τις επικές συνεργασίες του με τον Κακογιάννη ήταν περισσότερο από ενιαφέρουσες.

«Θεωρώ τον Μιχάλη Κοκογιάννη τον καλύτερο Έλληνα σκηνοθέτη», είπε η κυρία Θεοδωράκη.

Ο φόβος για βροχή επιβεβαιώθηκε, αλλά οι λίγες σταγόνες δεν αποθάρρυναν ούτε τον κόσμο, ούτε τους μουσικούς.

Το μήνυμα του δημάρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη, για τα «100 χρόνια Μιχάλης Κακογιάννης»:

«Το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» μας τιμά φέτος με την συνεργασία του και το πρόγραμμα του θερινού cine «Μελίνα Μερκούρη» θα ξεκινήσει με  αφιέρωμα στις ταινίες του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τις περιορισμένες ψηφιακές λύσεις της περιόδου του lockdown, θα απολαύσουμε στο ανακαινισμένο και ασφαλές περιβάλλον του δημοτικού κιν/φου μας, εκλεκτές ταινίες κάτω από τον ουρανό της πόλης με συντροφιά το άρωμα του γιασεμιού.»

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024