Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
#Metoo: Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα

#Metoo: Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα

Τάσσονται υπέρ ενός πιο ορθού νομοθετικού πλαισίου...

Τις δυνάμεις τους για τη θέσπιση ενός πιο ορθού νομοθετικού πλαισίου για τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης ενώνουν η Σοφία Μπεκατώρου και η Ζέτα Δούκα.

Οι δυο γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο για το ελληνικό #metoo: η γνωστή αθλήτρια με την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλητισμού και η ηθοποιός για τη λεκτική και σωματική βία που υπέστη στον εργασιακό χώρο από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα.

Αναρτώντας video στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Instagram καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο petition (την αναφορά που έχουν ξεκινήσει) με αφορμή  τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, εφόσον αυτές ευσταθούν, που αναφέρουν πως μεταξύ των προτεινόμενων από την αρμόδια επιτροπή αλλαγών στον ποινικό κώδικα, συμπεριλαμβάνονται η απάλειψη του στοιχείου της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ στον ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ και η μείωση του πλαισίου της ποινής για τον ομαδικό βιασμό.

View this post on Instagram

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

«Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, γιατί η κοινωνία έκρυβε μια μεγάλη πληγή μέσα της. Άνθρωποι στα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, άρχισαν να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν, παίρνοντας κουράγιο να αντισταθούν σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας. Αποδείχθηκε ότι πλέον η κοινωνία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμένους νόμους, που να διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας.

Το ΟΧΙ – η μη συναίνεση- πρέπει να εισακούγεται και να μη χωράει αμφισβήτηση η αλήθεια του! Ο ομαδικός βιασμός είναι η μέγιστη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Τα θύματα πρέπει να προφυλάσσονται και να μπορούν να καταθέτουν με αξιοπρέπεια. Τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή και να αποφεύγεται η επανάληψη του τραύματός τους από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις.

Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο διότι η παραγραφή κακουργημάτων της γενετήσιας αξιοπρέπειας σβήνει μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή μας.

Κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, πόσω μάλλον μετά από ό,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.

Τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες, ως ανθρώπους!

Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024