Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζουράρις για Dior: Κάνατε την Ακρόπολη «πορνοφωτοστάσιον» - Τι απάντησε η Μενδώνη

Ο Ζουράρις για Dior: Κάνατε την Ακρόπολη «πορνοφωτοστάσιον» – Τι απάντησε η Μενδώνη

Με οργίλες αναφορές από το παρελθόν ξαναχτύπησε ο Κώστας Ζουράρις εκφράζοντας τη διαφωνία του με την παραχώρηση της χώρου του ιερού βράχου της Ακρόπολης και άλλων μνημείων στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας

Με οργίλες αναφορές από το παρελθόν ξαναχτύπησε ο Κώστας Ζουράρις εκφράζοντας τη διαφωνία του με την παραχώρηση της χώρου του ιερού βράχου της Ακρόπολης και άλλων μνημείων στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας.

Υπάρχει το «βδελύκτροπον» του 1951

Σε επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό του μοναδικό τρόπο απευθυνόμενος προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε:

«Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε 2 περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!».

«Οπισθέλκουσα τα μοντέλα»

Και ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το βδελύκτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού απάντησε πως τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι νόμιμες διαδικασίες και σημείωσε ότι «το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης!».

Μάλιστα η Λίνα Μενδώνη διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών (π.χ. Παρθενώνας).

Μετατρέψατε το ΚΑΣ στους τριάκοντα τυράννους των Αθηνών

«Μετατρέψατε το ΚΑΣ στους τριάκοντα τυράννους των Αθηνών», ανταπάντησε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας όπως πάντα στη δική του… διάλεκτο:

«Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα».

«Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους», απάντησε η κα Μενδώνη στον κ. Ζουράρι και πρόσθεσε:

«Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024