Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρως ηλεκτροκίνητη η Fiat έως το 2030

Πλήρως ηλεκτροκίνητη η Fiat έως το 2030

Η Fiat δεσμεύεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το τέλος της δεκαετίας.

Η ιταλική φίρμα είναι η νέα τελευταία προσθήκη στην ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που υπόσχονται τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής της, Oliver Francois, η διαδικασία πλήρους εξηλεκτρισμού αποτελεί μια ριζική μεταβολή για την ιταλική φίρμα ενώ σε ό,τι αφορά την υλοποίηση, θα ξεκινήσει από το 2025 με την προοπτική να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο σε σχέση με την νομοτελειακή πορεία εξηλεκτρισμού της ιταλικής φίρμας είναι η εξής δήλωση του ίδιου: «είναι καθήκον μας να λανσάρουμε, το συντομότερο δυνατό, εκμεταλλευόμενοι το μειούμενο κόστος των μπαταριών, ηλεκτροκίνητα οχήματα που δεν θα κοστίζουν περισσότερο από τα συμβατικά. Εξερευνούμε το πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας για όλους και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας project».

Η Fiat προς το παρόν δεν σχηματοποιεί τα σχέδια της προαναγγέλοντας κάποιο νέο ηλεκτροκίνητο προϊόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο εξηλεκτρισμός θα αφορά τις συνήθεις «μικρές» κατηγορίες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Η δήλωση-υπόσχεση για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της Fiat έγινε παρουσία του διάσημου αρχιτέκτονα Stefano Boeri που συζήτησε με τον επικεφαλής της Fiat για την θετική επίδραση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο αστικό περιβάλλον και στην καθαρότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.  Η δουλειά αρχιτεκτόνων όπως ο Boeri θα είναι καθοριστική για την περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης καθώς θα κληθούν να προσαρμόσουν τις ήδη υφιστάμενες αστικές δομές και κατοικίες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να «ευνοούν» την επαναφόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να

«Όταν συνειδητοποιούμε ότι οι πόλεις είναι υπεύθυνες για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% και κατ΄επέκταση συμβάλλουν τα μέγιστα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι ξεκάθαρο ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τις πόλεις», σημείωσε ο διάσημος αρχιτέκτονας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024